logo Casalina

Belofte Mon Miseur zet wielrennen op een lager pitje

Belofte Mon Miseur zet wielrennen op een lager pitje
Mon Miseur aan de start in Vollezele foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Voor volgend seizoen heeft wielrenner Mon Miseur (19) uit Duisburg besloten om een stap terug te zetten en zich te concentreren op zijn studies lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven. De kans bestaat wel dat hij nog een wedstrijd bij de nevenbonden meepikt, moest hij andermaal in competitie zijn aangetreden dan was hij aan zijn tweede beloftenjaar bij het Urbano CT toe.

“Dit vreemde seizoen begon allemaal wel goed, met een leuke sfeer in de ploeg, goede trainingen en een dito stage. Ik merkte dan ook dat ik in de eerste koersen naar een degelijk niveau aan het groeien was. Toen kwam het coronavirus en toen ik na mijn examens in juni wou opbouwen naar het tweede deel van het seizoen, had ik mij geforceerd wat heeft geleid tot een probleem aan de knie waarmee ik twee maanden heb liggen sukkelen. Hierdoor gingen de wedstrijden alles behalve goed wat natuurlijk een beetje demotiverend werkte”, wist de student die zijn jeugdjaren bij de Dijlespurters doorbracht en daar regelmatig al eens won.

Tijdens het seizoen voelde hij al dat de combinatie koersen en studeren redelijk zwaar was.

“Omdat dit tweede opleidingsjaar een jaar is met extreem veel uren les moest ik aan mezelf toegeven dat ik niet de tijd zou kunnen vrijmaken om me elke dag voor de volle honderd procent in te zetten. Met dat idee in het achterhoofd heb ik dan ook besloten om een stapje terug te zetten. De liefde voor de koers en de wedstrijden is dan ook niet weg. Ik heb voor mezelf gerealiseerd dat voor mij de combinatie nu niet mogelijk is voor zover ik het zou willen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *