logo Casalina

Belofte Lars Craps derde in Get Up Cup in Aywaille!

Belofte Lars Craps derde in Get Up Cup in Aywaille!
Lars Craps (r) staat op het podium in Aywaille te blinken Foto Wim Craps

De Get Up Cup Aywaille werd in de wacht gesleept door Lennert Van Eetvelt uit Lubbeek die het haalde voor zijn ploegmaat bij Lotto-Soudal U23 Vincent Van Hemelen uit Morkhoven. Lars Craps uit Loonbeek won de spurt van deze pittige interclub om plaats drie en verwees Senne Thonnon en Aaron Van Der Beken naar plaatsen vier en vijf.

De wedstrijd, met een lengte van 136,8 kilometer, startte op de Square philippe Gilbert in Remouchamps en zag de renners aankomen in Harzé, beide deelgemeentes van Aywaille.

“De eerste beklimming van de dag, de Cote de Lorcé in Stoumont, was meteen een zware en het peloton brak in stukken. Alles kwam weer samen. Na 108 kilometer koers val ik aan en Lennert Van Eetvelt ging mee. Zo reden we een beklimming met twee op kop en namen we een mooie voorsprong. Al snel had ik door dat hij de sterkste was. Hierdoor hing ik even later solo tussen Lennert en het peloton. Na tien kilometer in deze situatie, kwam er een trio aansluiten. Daarbij Lottorenner Vincent, Van Der Beken en Thonnon. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat het peloton niet meer ging terug komen. Vincent reed nog van ons weg en ik won in een spurt met twee bergop de sprint voor plaats drie!”, blikte de podiumganger van het Urbano – Vulsteke Cycling Team opgetogen terug.

Aan strijd en inspanning geen gebrek de komende weken bij Craps.

Hij betwist deze vrijdag de UCI Youngster Coast Bredene – Koksijde Challenge. Volgende zondag is hij aan zet in de Grote Prijs GP Criquielion en de week nadien volgt de thuiskoers in Neerijse.

Één gedachte over “Belofte Lars Craps derde in Get Up Cup in Aywaille!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *