logo Casalina

Belgisch kampioen Arthur Van Den Boer soleert naar winst in Bonheiden

Belgisch kampioen Arthur Van Den Boer soleert naar winst in Bonheiden
Vlnr tweede De Clercq, winnaar Van Den Boer en derde Vanden Wijngaert

Als een pijl uit een boog startte Van Den Boer samen met latere tweede De Clercq. Met nog anderhalve ronde te gaan moest de Oost-Vlaming overboord en soleerde de nationale kampioen naar winst. Vanden Wijngaert reed de hele cross alleen en eigende zich plaats drie toe in deze pittige Berentrodecross, Vanden Eynde spurtte in de laatste hectometers naar plaats vier.

Net voor de start werd Arthur Van Den Boer uit Elewijt door zijn club en eveneens het organiserende AA Drink – Young Lions gehuldigd.

Dat zette de veelwinnaar aan tot een snelle start, hij moest daar enkel Naud De Clercq uit Brakel voor zich dulden. Na de tweede van in totaal vijf rondes reden Van Den Boer en De Clercq aan de leiding, ze hadden een kleine twintig tellen bonus op Matteo Vanden Wijngaert uit Zonhoven, daarna volgde het duo Jacobs-Krebbers. Daarachter volgde een kwintet dat op dat moment om plaats zes streed, dat waren Lars Daelmans uit Vorselaar, Mats Vanden Eynde uit Begijnendijk, Lennert Meeusen uit Hoogstraten, Leander De Gendt uit Denderleeuw en de Nederlander Kaj Roeling. Achter hen een kwartet dat voor positie twaalf reed met onder meer Mick De Keyser uit Heverlee, hij werd uiteindelijk dertiende.

Arthur werd gehuldigd door Eddy en Liesbeth van AA Drink - Young Lions
Arthur werd gehuldigd door Eddy en Liesbeth van AA Drink – Young Lions Credtis: Kurt Vermeerbergen www.cyclingsite.be

Gaandeweg werden de onderlinge verschillen groter.

Met nog twee lussen in de aanslag was het verschil van het leidende duo op derde Vanden Wijngaert flink opgelopen. De West-Vlaming Onghena had even materiaalpech in het bosgedeelte, gelukkig was de materiaalpost nabij. Met nog anderhalve ronde af te leggen liet Van Den Boer zijn metgezel in de steek. Hij won finaal met ongeveer 35 tellen bonus op De Clercq, Vanden Wijngaert werd derde. Een lange spurt langsheen het voetbalveld net voor de finish leverde Vanden Eynde plaats vier op voor Jacobs, Krebbers, Daelmans, Meeusen en Keano Geens uit Booischot. De Nederlander Roeling maakte de top tien vol.

Mats Vanden Eynde haalde het in de strijd om plaats vier, vijfde Jacobs volgt
Mats Vanden Eynde haalde het in de strijd om plaats vier, vijfde Jacobs volgt

“Het liep allemaal fout in het bos. Arthur versnelde net na een bocht en ik kon hem niet meer volgen. Hij was onderweg ook de sterkste”, wist de ruiterlijke tweede De Clercq van Bert Containers – Doltcini.

“Ondanks mijn goede start was het begin niet top. Ik kwam nog ten val, gelukkig zonder veel erg. Daarna ging het beter, maar het verliep wel moeilijker dan anders. In het bos trok ik dan door en zag ik De Clercq lossen, vanaf dan heb ik mijn tempo tot de meet aangehouden. Het was mijn achttiende zege op twintig crossen”, reageerde eerste Van Den Boer die ook het eindklassement van de Oxyclean CX Challenge in de wacht sleept.

De Clercq (l) en Van Den Boer werkten prima samen
De Clercq (l) en Van Den Boer werkten prima samen

Jongere broer Bas Van Den Boer eindigde als derde bij de twaalfjarige aspiranten, junior Seppe Van Den Boer moest tevreden zijn met plaats tien na een lekke band en een schuiver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *