Q8 tempo oil banner

 

Basso Team Flanders mag ter elfder ure niet starten in Franse driedaagse, renner Simon Dehairs reageert

Basso Team Flanders mag ter elfder ure niet starten in Franse driedaagse, renner Simon Dehairs reageert
Simon Dehairs kan een pelotonspurt winnen zoals hier in Neerijse

Het Basso Team Flanders ging normaal gezien vandaag aan de slag in de Franse driedaagse, de Tour de Loire-Atlantique. De organisatie van de koers stak daar op het laatste moment een stokje voor, dit nog steeds als gevolg van de coronacrisis. Zo kan het kwintet van de West-Vlaamse ploeg op zoek naar een uitdaging. Tweedejaarsbelofte Simon Dehairs uit Zoutleeuw was één van de vijf die er zou starten en vindt het uiteraard jammer dat hij deze deze periode in eigen streek moet blijven trainen.

“We hebben donderdagavond te horen gekregen dat we als buitenlands team jammer genoeg niet mogen starten. Momenteel zal het opnieuw wachten zijn op een nieuwe uitdaging, ik heb niet meteen een zicht op wedstrijd volgende weken. Eind juli staat de Ronde van Vlaams-Brabant op de agenda, die ga ik normaal rijden. Hopelijk komen tussen nu en dan nog enkele wedstrijden in mijn vizier. Ik had mijn zinnen niet persé op die Franse ronde gezet, maar in coronatijden moet je wel voor elk mogelijke kans gaan, ik was er wel klaar voor”, wist de snelle man uit het Hageland.”

Zijn studies vullen ietwat het ontstane sportieve hiaat op.

“Ik zit mijn tweede jaar aan het sportkot van de KU Leuven en volg mijn tweede jaar LO en Bewegingswetenschappen. Met de examens die er binnenkort aankomt, ik zal me de komende weken niet vervelen.”

Normaal gezien gingen Sander Rietjens uit Leefdaal, Simon Dehairs, de Limburger Lars Daniëls, de Oost-Vlaming Trifonius Van Peteghem en de sympathieke Antwerpenaar Tom Bosmans hun kans gaan in de Tour de Loire-Atlantique.

 

Geef een reactie