logo Casalina

Australische junior Lucas Stevenson boekt eerste Europese zege op Grote Prijs Niels Albert Bike Store

Australische junior Lucas Stevenson boekt eerste Europese zege op Grote Prijs Niels Albert Bike Store
Lucas Stevenson met het zegegebaar Beeld: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

In de laatste hectometers bleef een kwintet het jagende peloton voor, de snelle Australiër Lucas Stevenson kon victorie kraaien voor Wout Coene uit Aalst en Witse Bertels uit Lier. Lars D’Hollander uit Hamme en Zakary Lognard uit het Luikse Henri-Chapelle werd vijfde. Thuisrenner Thor Feyaerts uit Betekom won de massaspurt en legde beslag op plaats zes.

Er stonden de deelnemers 11 lussen van 7,7 kilometer te wachten, goed voor 84,7 wedstrijdkilometers. Het organiserende YCT Demer en Dijle zag 89 junioren starten.

Op het einde van de openingslus reden Benjamin Holsbeeks uit Tienen en Ewout Behets uit Kessel-Lo acht seconden weg van het peloton. De ronde nadien werd het duo verdeelde het duo de premiespurt. Romain Bonnewyn uit het Henegouwes Thuillies pakte de laatste premie als derde op een kleine 15 tellen. In lus drie bleek alles te herdoen, Igor Van De Gejuchte uit Aalst, Axel Candrix uit Rijkel en Sébastien Maex uit Zonhoven trokken de kop van de grote groep. Op het einde van ronde vier kwam Bonnewyn als eerste door voor de tweede premiespurt, Jarne Van Dyck uit Itegem en Rik Goossens uit Wiekevorst pakten als tweede en derde ook nog een premie.

Op het einde van ronde vijf waren Rune François uit Zoutleeuw en Keano Geens uit Booischot zes seconden weg. De doortocht nadien had François, nog niet zo lang terug na een polsbreuk, bijna twintig tellen bonus. Achter hem bevonden Holsbeeks en Maxime Vansteenkiste uit Houwaart zich in de voorhoede van het peloton. François pakte nog de derde premiespurt, de voorhoede van het peloton was nabij. Holsbeeks en Vansteenkiste pakten ook elk een premie. Een doorkomst later reed een octet in het offensief met daarbij onder andere D’Hollander, Van Steenkiste, Brend Van Aerschot uit Scherpenheuvel, Emile Maes uit Geel, Mick De Keyser uit Heverlee, Lognard en Tibe Jaenen die als laatste zijn wagonnetje vastkoppelt. Kilometers laten pogen ploegmaats bij GMS – Glabbeek CT.

In de slotfase bleven er vijf van dit gezelschap vooraan met Stevenson die het relatief makkelijk leek te halen.

“Ik pakte in Europa al enkele podia, maar dit is mijn eerste zege op Europese grond. Ik reed ondertussen ook al de Nations Cup onlangs waardoor ik hier met zware benen aan de start stond, een zege leek me aanvankelijk niet mogelijk. De race beviel me, het was snel met vele tempoversnellingen en aanvallen. Ik kon op het einde de overgang naar de koplopers realiseren. Op het laatste ging ik erop en erover en had ik nog de tijd om een uitgebreid zegegebaar te maken. Ik wil nog een grote UCI-koers winnen in Europa, maar met deze winst ben ik al heel blij. In Australië genieten deze Belgische koersen enorm veel aanzien, dat ik er nu ééntje kan winnen is ongelooflijk”, reageerde winnaar Stevenson van Cannibal B Victorious die in de buurt van de omloop verblijft de komende maanden.

Hoe het erbij de nieuwelingen aan toe ging, kan je hier nog eens lezen.

Het juniorenpodium met organisator Luc Verbeeck, chocolatier Stuyven tweede Coene, winnaar Stevenson en derde Bertels
Het juniorenpodium met organisator Luc Verbeeck, chocolatier Stuyven tweede Coene, winnaar Stevenson en derde Bertels
Ook na de koers werd er (even) gewerkt
Ook na de koers werd er (even) gewerkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *