logo Casalina

Australiër Matthew Fox klopt medevluchters in strijd voor winst in Booischot

Australiër Matthew Fox klopt medevluchters in strijd voor winst in Booischot
Het podium in Booischot vlnr Verheyen, winnaar Fox en Rushby

In Booischot haalde de Australiër Matthew Fox het voor Maarten Verheyen en de Brit Max Rushby. Na een kwart koers ontstond een kopgroep van iets meer dan twintig renners, waaruit de winnaar en de rest van het podium afkomstig waren. Het kwam uiteindelijk tot een spurt in beperkt gezelschap.

De organiserende Booischotse Pedaaltrappers zagen 118 elites z/c en beloften opdagen voor hun Ereprijs Bouwwerken Danny Van Der Heyden. De renners kregen negentien ronden voor de wielen met een lengte van 6,3 kilometer en dus in totaal 119,7 wedstrijdkilometers.

In de openingsronde versnelde een kwartet, de grote groep op maximaal tien seconden. Toen werd het al duidelijk dat het tempo in de koers enorm hoog lag.
In ronde vijf kregen we een aanval van 22 koplopers. Hun kloof liep uit van 27 tellen tot net geen anderhalve minuut.

De deelnemers aan de start in Booischot
De deelnemers aan de start in Booischot

De omroeper van “Sport Omroep” kondigde meermaals de samenstelling van de kopgroep aan aan het publiek, daar 22 leiders toch wel flink wat namen zijn.  Vooraan reden Dietmar Ledegen, latere tweede Maarten Verheyen, Thijs Ulens, thuisrenner Thomas Demolder die zich in eigen dorp steeds laat zien, Yenzo Coppens, de Nederlanders Thomas Baart en Tim Sanders, Stijn Siemons, de Britten Lucas Jowett en Max Rushby, Jari Verstraeten, thuisrenner en voormalig nationaal beloftenkampioen veldrijden Jarno Bellens uit Heist-op-den-Berg, de Canadees Axel Froner, Fox, Jarne Van Dyck, de immer actieve Daan Mariën, Robbe Mellaerts, de Duitser Clemens Vortkamp, Thijs Van Looveren, Cedric Raymackers, Limburgse veelwinnaar Rutger Wouters en Stef Vermeulen.

Deze kopgroep viel in ronde 17 van de 19 in twee stukken. Ledegen, Verheyen, Wouters, Raymackers, Bellens, Rushby, Siemons, Jowett, Baart, Mellaerts en Fox zich opmaakten om de strijd om winst diep in de finale. Uiteindelijk was Fox de snelste van het gezelschap. Tweede Verheyen was enorm ontgoocheld daar hij er zijn zevende tweede plaats pakte en nog maar één overwinning behaalde dit seizoen, vertelde hij aan de speaker van Sport Omroep. Rushby mocht als derde het podium op en koerst vanaf volgende week bij het VP Consulting CT. Bellens en Mellaerts vervolledigen de top vijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *