Q8 tempo oil banner

 

Aspirant Maxime Smits wint voor tweede jaar op rij op Balenberg. Phebe Blieck eerste bij de meisjes.

Aspirant Maxime Smits wint voor tweede jaar op rij op Balenberg. Phebe Blieck eerste bij de meisjes.
Vlnr tweede Heylen, winnaar Smits en fiere derde Vanden Eynde

Net zoals vorig jaar was Maxime Smits uit Lille aan de winnende hand in de Jeugdcyclocrossen op en rond de Balenberg. Waar hij vorig jaar aan de meet nog moest afrekenen met Nand De Bois, kon hij na een openingsronde met een duo alleen naar de zege rijden. Runne Heylen uit Putte was er tweede voor Bas Vanden Eynde uit Begijnendijk die Matiz Geens uit Booischot van het podium hield. Bij de meisjes was het duidelijk dat er geen maat stond op Phebe Blieck uit Veurne, ze ging haar teamgenote Lobke Spinnoy uit Schepdaal vooraf.

Hoe Smits vorig jaar zegevierde, dat kan je hier nog eens nalezen.

De kopstart was voor Heylen, hij kreeg Smits en de West-Vlaamse Blieck mee in zijn zog, sterkte start van de meid die de thuiscross van haar AA Drink – Young Lions reed. In de tweede lus was Smits al opgeschoven naar de leiding en had hij een seconde of tien voorsprong genomen op het duo Cas Van Loocke uit Wuustwezel en Heylen. Blieck reed overall top tien en in het midden van het deelnemersveld was Spinnoy aan het opschuiven om stilaan naar een plaats als tweede meisjes te rijden.

Bij het ingaan van ronde drie was de voorsprong van Smits nog dezelfde op de twee, daarachter volgde Reinout Meeusen uit Hoogstraten afgescheiden. Het duo Vanden Eynde-Geens, volgden op enkele tellen op positie vijf en zes. Daarna kwamen Blieck, Van Hoeck Van Pottelberg, Vermeire, Van Oirbeek, Nijs, Vanden Berghe en Leeman in die volgorde aan de aankomstzone door.

Met nog twee rondes af te leggen had Smits zijn kloof vergroot en reden Meeusen, Heylen, Geens en Vanden Eynde om de tweede stek. Smits had alle tijd om het zegegebaar te maken, het was zijn tweede seizoenszege.

Smits kan al even voor de meet beginnen juichen
Smits kan al even voor de meet beginnen juichen

Heylen en Vanden Eynde snelden naar plaats twee en drie. Rune De Backer uit Hemiksem leek op weg naar top twintig, maar zijn ketting viel enkele hectometers voor de meet eraf, waardoor hij te voet verder moest. Hierdoor kwam hij als 28ste over de meet.

Bij de meiden won Blieck, die puik overal tiende werd, voor Spinnoy en Hanne Sevens. Vorig jaar was Blieck nog tweede in Baal. “Phebe komt vanuit het verre Veurne wekelijks naar onze training. Ze heeft zeker wat in haar mars, dat ze hier vandaag won verbaast me niet”, legde voorzitter van de AA Drink-Young Lions en organisator van de cross, Eddy Hendrickx uit.

Blieck overschrijdt als eerste de meet
Blieck overschrijdt als eerste de meet

Geef een reactie