logo Casalina

Aspirant Giel Lejeune ging coronabreak in met mooie zege

Aspirant Giel Lejeune ging coronabreak in met mooie zege
Giel Lejeune reed in het verleden in provinciale kampioenentrui prima in Baal

Provinciale kampioen bij de dertienjarige aspiranten, Giel Lejeune uit Wilsele, moet de komende periode flink op zijn tanden bijten. Hij kan niet meer in het veld crossen en evenmin tegen de bal trappen bij de U15 van Holsbeek. Hij sloot zijn cyclocrosscampagne wel met brio af, door een zege in Hechtel. Wanneer zijn volgende succesmoment eraan komt, is nog koffiedik kijken.

De scholier van YCT Demer en Dijle reed al enkele podiums bij elkaar, zoals een derde plaats op de Balenberg in Baal. In de aspirantencross in het Limburgse Hechtel,twee weken geleden, reed hij één van zijn beste wedstrijden ooit, dat bezegelde hij met winst voor provinciegenoot Toon De Peuter.

“In Hechtel heeft hij tegen de sterkst mogelijke tegenstand gereden. Hij deelde zijn wedstrijd slim in, dat durfde in het verleden wel eens anders zijn”, opent fiere vader Wim Lejeune. “Zijn inzicht is veel beter, vroeger was het zonder grenzen vlammen. De rest wachtte dan tot het op was bij hem om dan zelf een actie te plaatsen. Hij moest dan steeds een klein kloofje laten, dat nooit groter werd, maar nooit gedicht raakte. In Hechtel reed hij één van de sterkste wedstrijden die ik ooit van hem zag. Hij kon de snelheid in de openingsronde volgen, terwijl hij vroeger in de start durfde afwachten, soms te lang. Daardoor liep hij soms achter de feiten aan. In het Limburgse reed hij na één ronde aan de leiding. Hij breidde zijn voorsprong wat uit, zodat hij de controle behield. De Peuter reed ook een goede wedstrijd en kwam aansluiten. In de voorlaatste bocht nam Giel de leiding en kon hij De Peuter afhouden”, wist Lejeune senior.

Lejeune junior beseft wel eens dat het zijn laatste uitspatting van 2020 kan zijn geweest.

“Ik heb nog heel veel zin om te fietsen, maar in wedstrijd zal dat nog even niet kunnen. Ik was van plan om in de buurt te rijden, zoals in Boortmeerbeek en ook op de leuke en zware omloop in Huldenberg, dat kan nu allemaal niet meer. Ik was ook supergemotiveerd voor het Belgisch kampioenschap in het Luikse Flémalle eind november. Ik zag die zware omloop enorm zitten en had er al filmpjes van bekeken. Ik moet het hebben van technische en ook zware omlopen, de snelle parcours zijn voorlopig nog niets voor mij. Ik ben nu nog een extra jaartje provinciaal kampioen. Ik had er voor willen rijden, ik wou laten zien dat ik die trui echt waard was.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *