logo Casalina

Arthur De Jaeger onderweg naar Home Solutions

Arthur De Jaeger onderweg naar Home Solutions
Arthur De Jaeger met de podiumbloemen na Neerijse

Na vijf seizoenen Brain² Olympia-Tienen verkast Arthur De Jaeger (18) uit Zoutleeuw voor zijn eerste beloftenseizoen naar het Home Solutions – Soenens Cycling Team. De ranke renner die bergop prima meekan en daarenboven nog eens een stevige punch heeft een regelmatig seizoen achter de rug in al zijn koersen, op één uitzondering na, plaatste hij zich steeds bij de beste dertig in een koers.

Hij pakte twee derde plaatsen, dat gebeurde in zijn derde koers van het seizoen in Kerniel en tijdens de afsluiter in Neerijse.

“Als ik terugkijk over de voorbije wegcampagne, ben ik wel tevreden met mijn seizoen en in Neerijse kon ik het juniorentijdperk mooi afsluiten”, opent De Jaeger. “Ze zochten nog een rennersprofiel als het mijne, iemand die goed bergop kan rijden met nog een spurt. Ik heb voor Home Solutions gekozen omdat ze een goede omkadering hebben en een mooi programma rijden. Ik hoop vooral om de koersen met wat hoogtemeters te rijden. Jammer genoeg bestaat over dat programma momenteel niet veel zekerheid door deze gezondheidscrisis. Momenteel train ik weer op de fiets en doe ik ook aan fitness en core stability oefeningen. Er is geen op zich geen strikte rol in de ploeg voor me weggelegd, maar ploegorders moeten wel opgevolgd worden, dat staat buiten kijf”, besluit de student revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de UHasselt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *