logo Casalina

Arnaud De Lie realiseert dubbelslag in Grote Prijs De Kroon in Neerijse

Arnaud De Lie realiseert dubbelslag in Grote Prijs De Kroon in Neerijse
Arnaud De Lie pakt met overmacht dertiende seizoenszege

In Neerijse was zowel de winst als de eerste plaats van de bergprijs voor de tiener uit het Luxemburgse Vaux-sur-Sûre. Na een geanimeerde race, waarin De Lie soms zelf deel uitmaakte van de actie, won hij de massaspurt bergop voor de Joppe Heremans uit Zonderschot en Arthur De Jaeger uit Zoutleeuw. Het was zijn dertiende en meteen ook laatste overwinning van het seizoen.

104 junioren hadden zich verzameld voor de derde editie van de GP De Kroon. In de eerste twee ronde bleef het nagenoeg windstil in het peloton, toch lag de snelheid hoog. Enkele tientallen renners moesten al de rol lossen. Een doortocht later reed een kwarter op kop met daarbij thuisrenner Lukas Vanderlinden, Gust Huyghe uit Binkom en ploegmaat bij Brain² Olympia-Tienen Stan Lagrou uit Rillaar en Omloop. Baeten en Belgisch kampioen De Pooter gingen in de tegenreactie. Na vijf van de acht rondes reden ze nog op kop, maar hun voorsprong was beperkt, zo kon de West-Vlaming Van Ryckeghem de oversteek maken. Enkele hectometers later viel het peloton hen in de nek. “We waren goed weg met vier, maar er werd niet genoeg doorgereden. De anderen namen wel over maar amper met een snelheid van 35 km/uur, maar zo blijf je niet vooraan. Toen ik in de slotronde enkele andere zotte toeren zag uithalen, heb ik me niet gemengd in de groepsspurt”, foeterde Vanderlinden. Hij had voor de koers begon nog zestig kilometer getraind op deze omloop.

Ondertussen werd duidelijk dat De Lie de bergprijs had gewonnen nadat hij enkele keren als eerste een helling opreed. Stan Lagrou werd tweede, Van Ryckeghem derde. Met nog twintig kilometer af te leggen doken vooraan Lagrou, Belgisch kampioen De Pooter, De Lie en Segaert op. Een ronde later vond vooraan een wissel van de wacht plaats, daar reden nu Van Hout, Miguel Ladang uit Oplinter met zijn ploegmaats Arne Van Cauwenberghe uit Edingen en De Jaeger. Segaert was de vijfde eend in de bijt. In de laatste ronde werden ze gegrepen en maakten de renners zich op voor een groepsspurt bergop. De Lie was daarin overtuigend de beste, op 75 meter van de meet kwam hij onhoudbaar uit het wiel van Heremans. “Ik ben heel blij met die dertiende zege en de manier waarop. Jammer genoeg is het seizoen nu over, jammer, ik had er nog graag enkele gewonnen”, aldus de snelle veelwinnaar. De Jaeger was blij met plaats drie. “Ik kan niet anders dan tevreden zijn, ik had onderweg al ergens het gevoel dat een podium mogelijk was. Een derde plaats is een mooi resultaat om mijn juniorentijdperk af te sluiten. Die aankomst bergop was stevig en als je het tegen De Lie moet opnemen, dan weet je wat hij kan”, aldus derde De Jaeger. Ladang snelde nog naar plaats vijf. De wedstrijd werd ondanks het hellende parcours gereden aan een gemiddelde snelheid van 42,5 km/uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *