logo Casalina

Alvaro Hodeg klopt streekrenner Brent Clé op ervaring in tweede GP Vermarc

Alvaro Hodeg klopt streekrenner Brent Clé op ervaring in tweede GP Vermarc
Hodeg klopt Clé op zijn waarde Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

De snelle Colombiaan Alvaro Hodeg (24) en Begijnendijkse elite z/c Brent Clé (25) reden weg van een elitegroepje van vijf op tien kilometer van de finish. Ze bleven in het zicht van de achtervolgers rijden maar konden het houden, Hodeg drong Clé de kop op en kwam op het goede moment uit het wiel. Arnaud De Lie (19) die vorig seizoen zijn juniorenseizoen beëindigde met een zege in de Grote Prijs De Kroon in Neerijse, werd in zijn eerste race met de profs voor Lotto-Soudal derde op een kleine tien tellen. Kenneth Van Rooy uit Aarschot en Lennert Van Eetvelt uit Lubbeek deden het ook prima in eigen streek met respectievelijk een tiende en elfde positie.

Op de officiële startlijst stonden enkele renners die ontbraken, Heverleese Nederlanders Mathijs Paasschens ging ergens anders rijden en bij Team Hens – Containers Maes ontbrak een zieke Tom Meeussen.

Tijdens de officieuze start reed het peloton aan matige snelheid tot aan de officiële start met Mark Cavendish maar ook streekrenner Glen Van Nuffelen. Ondertussen regende het, de renners zouden ongeveer een bui of zes à zeven te verwerken krijgen.

Het peloton kort na de officieuze start
Het peloton kort na de officieuze start

In de eerste kilometers ontsnapten er vier vroege vrijbuiters, meer dan enkele hectometers verzamelden ze niet. Bij de tweede beklimming van het Rot versnelde Cavendish, hij kreeg een kwartet mee met daarbij onder meer Rickaert, Nederlandse crosser Kamp en zijn landgenoot Bax. Kort achter hen volgde een trio met Michiel Offermans uit Bierbeek en Bekaert. Kort daarna viel alles te herdoen. In ronde drie leidde een ander kwintet de dans op het Rot in Nieuwrode; Hodeg, Tim Wellens, Wouters, de Nederlander Bouwmans en Dimitri Peyskens uit Hoeilaart. Op twintig tellen volgde twaalf renners, daar net na een klein peloton met Len Dejonghe uit Wilsele in de voorste gelederen. Ondanks de hoge snelheid vond Sander Rietjens uit Leefdaal bergop de tijd om zijn regenhesje te verwijderen. Achteraan stond de deur ook open, een half peloton was al op minuten gereden na net iets meer dan een kwart race.

In de vijfde lus waren de groepjes samengesmolten tot een groep van 32 leiders die een minuut en vijftien seconde voorsprong hadden op de rest. Daarbij onder meer Dejonghe die de kop trok, Laurens Sweeck, Cavendish, Bax, Krul, Van Eetvelt, Toon Aerts, Clé, Wellens, Wouters, Rickaert, Peyskens, De Lie, Vanlerberghe, Van Rooy, Van Dalen, Walsleben, Van De Paar en Thimo Willems uit Zemst om er enkelen te noemen.

32 leiders, de koers was zo goed als gereden
32 leiders, de koers was zo goed als gereden

De winnaar zat alleszins vooraan. Achter hen ging Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo meermaals in de tegenaanval bergop maar Alpecin-Fenix en Seg Racing Academy waren waakzaam en counterden. Ook Offermans toonde zich, iets over halfweg was veldrijder Jens Adams de laatste van de laatste groep in race. Hij zette alle zeilen bij en werd finaal nog 32ste. Bax probeerde rond driekwart race zijn 31 metgezellen te verrassen en sprokkelde om en bij de halve minuut bonus. Van Nuffelen volgde in een groepje na de 31 en kon in de slotfase nog enkelen inhalen om 27ste te worden. Bax werd bij de lurven gegrepen.

Met nog enkele lussen te gaan versnelden de Nederlanders Marsman en Krul, ze werden vervoegd door Walsleben, Hodeg, Wouters en Clé. Ze werden van nabij gevolgd door Van Eetvelt en noorderbuur Van Dalen. Het kwintet Sweeck, Rickaert, De Lie, Vanlerberghe en Van Rooy was ook vlakbij. Enkel deze dertien maakten nog aanspraak op winst. Met nog een kleine tien kilometer in de aanslag versnelde Hodeg bergop, enkel Clé kon zijn wagonnetje aankoppelen. Het duo liet de vier andere medeleiders in de steek. Ze bleven in het vizier van de achtervolgers rijden, maar togen als ware pistiers de slothectometers in. Net toen Clé, die thuisploeg Stageco CT mooi in de schijnwerpers plaatste, een moment Hodeg kort niet in het oog hield, versnelde deze achter zijn rug.

Hogeg, Clé, De Lie stonden op het podium. Thibau Nys uit Baal maakte in het absolute slot veel terrein goed met de rest van de achtervolgers. Hij overschreed als veertiende de streep, hij was eerste van het peloton en klopte Cavendish om die erespurt. Dejonghe werd ging finaal nog achter de zes, maar moest ze laten gaan en werd 24ste. Brent Van Mulders uit Asse en Sébastien Van Poppel uit Galmaarden werden nog 28ste en 29ste. Thuisrenner Tuur Dens uit Rotselaar reed een aandachtige race en reed in de slotfase lek, hij wisselde van fiets en kwam in Nieuwrode bij de groep aansluiten. Evenwel zonder transponder, hij werd finaal als éénentwintigste geplaatst.

De Limburger Rutger Wouters sprokkelde onderweg de meeste punten in de tussenspurten en won na afloop dus ook dat klassement.

Één gedachte over “Alvaro Hodeg klopt streekrenner Brent Clé op ervaring in tweede GP Vermarc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *