logo Casalina

Alexe De Raedemaeker neemt sportief weerwraak met provinciale tijdrittitel

Alexe De Raedemaeker neemt sportief weerwraak met provinciale tijdrittitel
In het verleden verzamelde Alexe De Raedemaeker (midden) onder meer al een provinciale titel op de weg

Zemstse nieuwelinge Alexe De Raedemaeker (16) veroverde opnieuw een provinciale titel. Waar de tiener van de AA Drink – Young Lions vorig seizoen de provinciale trui greep op de weg, moest ze nu uitwijken naar het circuit van Zolder om de provinciale titel tegen de chrono op zak te steken. Ze slaakte achteraf een zucht van opluchting, na dit triomf wacht haar binnenkort een pijnlijkere materie…

“Ik had eerst zondag het PK op de weg waar ik al heel hard had naar uitgekeken en toch wel een kleine hoop in had. Dat werd uiteindelijk dan een koers om rap te vergeten geworden… Zo stond ik met dubbel zoveel energie en dito knaldrang aan de start op het Pk tijdrijden. Ik wist op het Pk dat het podium zeker wel haalbaar was, maar van de tweede en derde wist ik niet hoe ze reden omdat ik er nog nooit een tijdrit had tegen gereden”, stak de tiener van wal die eveneens in het veld crost..

Ter voorbereiding was ze goed gaan verkennen

“Ik had de techniek voor de bochten daardoor al onder de knie. Daar zou ik zeker al geen tijd op verliezen. Bochten zijn niet echt mijn sterkste kant, dat ging gelukkig zeer vlot in de verkenning en de race zelf. We moesten één keer de ronde rijden op het circuit maar vlak voor de finish moesten we eigenlijk zeg maar terug draaien om dan de ronde nog eens te rijden maar in de andere richting, dat vormde dan samen acht kilometer. Tijdens de race dacht ik tijdens de eerste helft: “Verdorie wat een benen”, maar hierna kreeg ik spontane vleugeltjes en heb ik de laatste kilometers het goed kunnen maken. Uiteindelijk ben ik dan gefinisht met 44 seconden voorsprong op de tweede. Hier was ik zeker en vast heel blij mee!”

Vooraleer ze de blik kan richten op de cross wacht haar iets anders

“Ik moet eerst deze vrijdag mijn wijsheidstanden laten wegnemen. Dit zal gebeuren onder volledige narcose en dan volgt eindelijk het crossseizoen. Indien ik van mijn ingreep niet te veel last heb, staat mijn eerste cross gepland in Kessel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *