logo Casalina

Aarschotse criterium valt ten prooi aan Ierse Caoimhe ‘O Brien

Aarschotse criterium valt ten prooi aan Ierse Caoimhe ‘O Brien
Winnares Caoimhe 'O Brien naast organisator Benny Van Calster

De Ierse Caoimhe ‘O Brien sleepte de winst bij de vrouwelijke elite in de wacht in het Aarschotse criterium. In de 26ste van 35 lussen vormde zich een zeskoppige elitegroep waarvan ze deel uitmaakte, de Ierse legde iedereen erop in de spurt. Het was een kleine vijftien jaar geleden dat de vrouwen nog eens door Aarschot scheurden in een criterium.

20 deelneemsters startten in de hitte voor 35 lussen van 1,4 kilometer, voor een totaal van 50 kilometer

In de beginfase pakten onder meer Gloria Van Mechelen uit Leefdaal, Caoimhe (uitgesproken als Kwievah) ‘O Brien, Ditte Lenseclaes uit Sint-Agatha-Rode, Eleanor Wiseman uit Sint-Pieters-Woluwe, Kim Knaeps uit Zemst en Sterre Vervloet uit Vosselaar premies maar echt grote verschillen, daar was nog geen sprake van. Lisse Ceulemans uit Wortel en de Australische Imogen Alton verloren voeling met de groep en werkten de race op hun tempo verder af.

In lus 19 versnelden de Nederlandse Coumans, de Canadese Black en ‘O Brien, een lus later werden ze bijgebeend door Breugelmans. Zeven rondjes later kwamen de Australische Pratt en Mrugal er nog bij. Ze verdeelden de premies onder elkaar en vergrootten de kloof op het peloton. O’ Brien spurtte naar winst voor Pratt en Breugelmans.

Het was bijna een jaar geleden dat wielerbelofte Gloria Van Mechelen had gekoerst. Ze schreef zich als allerlaatste van de 20 deelneemsters in. In de massaspurt om positie 7 haalde ze het makkelijk, ze is het duidelijk nog niet verleerd. Ditte Lenseclaes werd 10de, Diestse Britt Verbeek 13de, Knaeps 15de en Wiseman 16de.

“Ik kom uit de Ierse Midlands en met mijn team, Torelli Cayman Island Scimiter, zijn we enkele weken op bezoek om hier te komen koersen. Bij het nemen van de start voelde ik me niet enorm goed, maar gaandeweg verbeterde dit en dat zag je ook aan het gegeven dat ik premies begon te winnen. Toen ik met de groep wegreed, voelde dat goed aan. In de slotronde keken we naar elkaar. Ik weet dat ik beschik over een goede sprint. Ik kwam niet te vroeg in actie en zat op het einde in het wiel van Pratt. Ik ging er dan op en over. Ik won in Ierland al een handvol keren en dit is mijn eerste internationale zege, waarmee ik heel blij ben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *