logo Casalina

AA Drink – Young Lions zetten nooit eerder het wegseizoen in met achttien rensters

AA Drink – Young Lions zetten nooit eerder het wegseizoen in met achttien rensters
De meiden bij de AA Drink Young Lions anno 2023 met Alexe bovenaan als tweede van links

Op ongeveer een totaal van 75 renners tellen de AA Drink – Young Lions, de jeugdformatie van de Baloise-Trek Lions van Sven Nys, 18 rensters. Van miniem tot de oudste, juniore en voormalige triatlete Alexe De Raedemaeker (16) uit Zemst. Tot een handvol jaren waren er steeds maar een handvol vrouwelijke rensters in het team, maar gaandeweg begonnen die vriendinnen mee te nemen en werd het gegeven gezelliger waardoor ze elkaar dreven tot betere prestaties.

De tweede oudste van de bende Alexe, zelf provinciaal kampioene op de weg, vindt de stijgende aantallen motiverend.

“Ik zie vooral dat de meisjes van jongere leeftijd met veel meer zijn aanwezig zijn in vergelijking met voorheen. In mijn huidige leeftijdscategorie is dat niet echt iets is dat enorm geëvolueerd is, maar dat komt nog. Het is zeker positief voor de ploeg dat er zo een grote meisjesopkomst is, omdat dat ons toch wel aantrekkelijk maakt. Er zijn zeker veel vriendinnen in de groep, momenteel hebben we nog maar amper samen getraind, zeker met de dames die vanaf september gaan aansluiten bij de nieuwelingen. Ik ben er zeker van dat dit één hechte groep zal worden. Een verantwoordelijkheidsgevoel ervaar ik nog niet echt in de ploeg, maar dit verandert misschien nog als de rest bij ons komt trainen”, aldus Alexe die in het veldrijden een mooi steentje bijdraagt tot de club en vorig seizoen op de weg vijfde werd op het Belgische kampioenschap tijdrijden bij de nieuwelinges.

De meiden van de AA Drink – Young Lions bestaan uit:

Miniemen (5): Otice De Weerdt, Synn Cami, Oone Thys, Liese Perdieus en Maxine Ortmans.
Aspiranten (8): Fia Martino, Luiks kampioene Laurine Demeulemeester, Belgisch kampioene Phebe Blieck, Eline Martel, Amelie Thomeer, Yelena Dewaele, Oost-Vlaams kampioene Faith Cannoot en Nore Van Dijck.
Dames (nieuwelingen, junioren en belofte, 5): Marie De Schrijver, Vlaams-Brabants kampioene Lien Schampaert, Leonie Paulissen, Alexe De Raedemaeker en Rosalie Janssens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *