Q8 tempo oil banner

 

 

 

54ste GP Jef Scherens – Rondom Leuven barst los op 29 augustus 2021

54ste GP Jef Scherens – Rondom Leuven barst los op 29 augustus 2021
De traditionele start op de Grote Markt

De 54ste editie van de GP Jef Scherens – Rondom Leuven zal in 2021 op zondag 29 augustus plaats vinden. Dat is alleszins de bedoeling, tenminste als de dikke covid 19-wolk die over onze samenleving hangt tegen dan is opgeklaard. De profs kunnen dan al eens, een volle maand voor het WK in Leuven, een deel van de omloop van de wereldkampioenschappen al eens deels verkennen in koers.

De organisatie van het WK verloopt via de organisatie Flanders 2021, een samenwerking tussen Golazo en Flanders Classics. De Koninklijke Stoempersclub Leuven bestaat 110 jaar en heeft tonnen ervaring in het organiseren van grote koersen, ze werden evenwel niet geraadpleegd.

“Het WK en de GP Jef Scherens-Rondom Leuven, dat zijn twee verschillende organisaties. Ik vind dit uiteraard een gemiste kans. Onze wielerclub is 110 jaar oud en ze houden allerminst rekening met ons. In het verleden hebben ze meermaals gezegd dat onze omloop zeker WK-waardig was en is, dat kwam hen toen wel goed uit. In realiteit hebben we er volgend jaar niets te zoeken, we zien het allemaal wel gebeuren”, reageren ze gelaten bij de Koninklijke Stoempersclub Leuven.

Gezien het WK op die laatste zondag van augustus al om de hoek zal komen loeren, zal het deelnemersveld sterk zijn. De omloop zal hen het vuur aan de schenen leggen. Het parcours kreeg in het verleden steeds complimenten, redenen om deze te veranderen was er dus niet onmiddellijk.

De omloop telt bijna 186 kilometer om en rond Leuven. De renners leggen dertien plaatselijke rondes af op een uitdagend en selectief parcours. Per ronde overwinnen de deelnemers de klassieke vier hellingen; de Keizersberg, de Wijnpers, de Lüdenscheidsingel en de Naamsevest. Met andere woorden: “Never change a winning team!”

Sinds 2005 maakt de GP Jef Scherens deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. De wedstrijd is ook in het Leuvense gekend is onder de naam “Poeske Scherens”.

Geef een reactie