logo Casalina

32 UCI-punten als vervroegd verjaardagscadeau

32 UCI-punten als vervroegd verjaardagscadeau
Jarne Vandersteen wint in Beringen Foto: Erwin Vandersteen

Pepingse mountainbiker Jarne Vandersteen kwam het voorbije weekend bij de junioren aan de bak. Dat deed hij deels met pech in het Tsjechische Brno en deels met brio in de 3 Nations Cup in Beringen, die hij won. Als klap op de vuurpijl veroverde de tiener van het Orbea G-Bikes Mtb Racing Team 32 UCI-punten.

De jongeman wordt over enkele dagen achttien jaar en geeft zichzelf met deze overwinning een mooi vervroegd verjaardagscadeau.

“Het was meteen een dubbel raceweekend. Ik stond zaterdag aan de start van de UCI Junior Series in Brno. Ik nam meteen de kopstart. Door in een afdaling uit mijn klikpedaal te schieten, kwam ik hard op mijn zadel terecht waardoor het afbrak. Hierdoor verloor ik heel wat plaatsen, maar ik kon toch nog terug naar de vijfde plaats raken. In de laatste ronde reed ik nog lek. Ondanks alle pech behaalde ik een twaalfde positie. Meteen na de wedstrijd in Tsjechië reden we naar Beringen. Daar stond ik immers zondag aan start van de eerste wedstrijd van de 3 Nations Cup in Beringen. Ondanks de lange autorit voelden mijn benen verrassend goed aan”, herinnert de Pajot zich levendig. “Bij de start was ik meteen met de kopgroep mee en tijdens de openingsronde lukte het me om de leiding te nemen. Ondertussen was het beginnen regenen, waardoor de technische passages gevaarlijk glad werden. Ik reed de volledige wedstrijd hetzelfde tempo, waardoor de andere renners moesten lossen. Met nog twee lussen in de aanslag reed ik steeds verder weg van de achtervolgers en kwam ik met een voorsprong van ruim twee minuten over de meet. Ik ben heel tevreden over mijn overwinning in Beringen. Het is een opsteker, want vorige weken had ik steeds te kampen met pech. Ik had erop gehoopt, maar had er niet enorm op gerekend. Een mooi vervroegd verjaardagsgeschenk”, wist de winnaar die Sander Hubrechts uit Rillaar en de Nederlander Tom Schellekens aan de meet vooraf ging.

Door de twaalf UCI-punten behaald in Brno en de twintig UCI-éénheden in Beringen doet hij goede zaken.

“Omdat ik in juli al een tiende plaats had gereden in de UCI Junior Series in het Zwitserse Leukerbad, voldoe ik meteen aan het WK-criterium van Belgian Cycling. Ik ben dus al geselecteerd voor het Europees en wereldkampioenschap. Dat is een leuk gegeven, maar elk UCI-punt is en blijft belangrijk! Mijn doelen waren het BK, EK en WK. Normaal ging ik veel meer UCI Junior Series rijden. Heel mijn voorjaar was volgeboekt met wedstrijden en kampioenschappen. Hopelijk gaan ze nu ook effectief door! Komende maand volgen nog de 3 Nations Cupmanches in het Nederlandse Spaarnwoude en Assen. Vanaf nu hard trainen is de boodschap! De UCI Junior Series in het Tsjechische Nove Mesto komen er ook aan, gevolgd door het WK in het Oostenrijkse Leogang. Het weekend daarna is het dan het EK in Zwitserland.  Hopelijk wordt er ook nog een Belgisch kampioenschap georganiseerd!”, klinkt het vol energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *