logo Casalina

Oliviers en De Winter winnen slotstuk van aspirantendrieluik in Sint-Joris-Weert

Oliviers en De Winter winnen slotstuk van aspirantendrieluik in Sint-Joris-Weert
Vlnr tweede Joris, winnaar Oliviers en derde Vervoort

Provinciaal kampioen Siebe Oliviers uit Hoegaarden en Vlaams kampioene Eline De Winter uit Wuustwezel waren de besten bij de veertienjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert. Oliviers klopte in een spurt met vier ploegmaat bij Acrog-Tormans Jinze Joris uit Blaasveld en Yasu Vervoort uit Maaseik. Bij de meiden ging De Winter Ninthe Vanderheyden uit Tessenderlo en Maud Weemaes uit Brasschaat vooraf.

Ze waren met zijn zestigen, ofte het maximaal toegelaten aantal deelnemers, om met de veertienjarigen 22 lussen af te leggen.

Oliviers en Thomas Verdonck uit Ravels schoten als de besten uit de startblokken. Dylan Van Den Berghe uit Lebbeke mengde zich eveneens vaak vooraan, net zoals Storm Van Den Eynde uit Grembergen. In ronde vier volgde halfweg de omloop een valpartij waardoor het peloton uit nog slechts zeventien renners bestond. Bij de meisjes reden Vanderheyden en Weemaes vanaf dan bij elkaar tot aan het einde waar de Limburgse de spurt won om plaats twee.

Gaandeweg dikte de grote groep wat aan, Joris poogt te versnellen maar werd snel gegrepen na een reactie van Oliviers. Tristan Dedoncker uit Pepingen leidde de achtervolging van het tweede op het eerste peloton. Halfweg zette Floren Appeltants uit Tienen zich op kop van de leidersgroep en poogde hij zoals een straaljager ervandoor te fietsen.

Met nog zes lussen in de aanslag zonderde vooraan zich het trio Oliviers-Joris-Vervoort af.

Een ronde later kwam Van Den Berghe nog aansluiten, net zoals een handvol gedubbelden. In de spurt om winst won Oliviers duidelijk. Bij de meisjes had Vlaams kampioene De Winter, die aan een goed tempo reed relatief wat voorsprong op het duo Vanderheyden-Weemaes.

Vlnr tweede Vanderheyden, winnares De Winter en derde Weemaes
Vlnr tweede Vanderheyden, winnares De Winter en derde Weemaes

“Het was mijn eerste overwinning en ik was hier aan mijn vierde wedstrijd van het seizoen toe. Vanaf het begin wou ik al snel een verschil maken. Door een valpartij en enkele versnellingen vormden we een kopgroepje van vier, daarbij kwamen ook onderweg gedubbelden bij. Dat was soms storend, want als een vluchtgenoot versnelde moest je soms enkele plaatsen goed maken. Zeker bij het nemen van een bocht was dat niet aangenaam. Ik ben blij dat ik het kon afmaken”, aldus de provinciaal kampioen uit Hoegaarden. Zijn volgende race is Parijs-Roubaix voor aspiranten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *