logo Casalina

Frustrerende rit voor Frans Claes in de Cape Epic, Wout Alleman knap vierde

Frustrerende rit voor Frans Claes in de Cape Epic, Wout Alleman knap vierde
Claes en Pliem in een achteropgeraakt groepje Foto: Magic of a Camera

De derde etappe was ook de derde dag op rij waarbij de renners in de Absa Cape Epic in Zuid-Afrika meer dan honderd kilometer moesten afleggen met meer dan 2.000 hoogtemeters. Voor Frans Claes werd het een dag vol frustratie. Samen met ploeggenoot Manuel Pliem finishte de Leuvenaar op de achttiende plaats. Wout Alleman daarentegen heeft zich hersteld naar zijn totale offday gisteren en werd knap vierde. Beide renners maken halfweg de Cape Epic hun balans op.

Claes: “Niet blij met etappe.”

De etappe van vandaag maakte een lus rond het stadje Greyton. Ondanks de afstand van 101 kilometer en 2.250 hoogtemeters was de rit minder zwaar dan verwacht: geen stekende zon maar een dicht wolkendek en veel open gravelwegen. Voor Frans Claes en Manuel Pliem (Pure Encapsulations) mocht het niet baten. Zij kenden pech en kwamen als achttiende binnen. “Het was een dag vol frustratie want Manuel had een aantal mechanische defecten: zijn ketting viel er geregeld eraf en zijn zadelpen zakte telkens weer. We zijn redelijk veel moeten stoppen en zo verloren we kostbare tijd. Na elke herstelling moesten we telkens hetzelfde gat dichtrijden op dezelfde groep. Zo verspil je natuurlijk veel energie en die kwamen we op het einde te kort”, wist Claes.

Alleman: “Supertevreden vandaag.”

Die andere Belg Wout Alleman (Wiliers-Pirelli) heeft er dan weer een goede etappe op zitten. Samen met zijn ploegmaat Fabian Rabensteiner eindigde hij vandaag als vierde team. “Ik ben heel tevreden. Gisteren had ik een hele slechte dag en ik dacht niet dat ik de finish ging halen. Vandaag ging het beter. In de eerste vijftien kilometer zag het er nochtans niet goed uit en werd ik drie keer gelost. Gelukkig nam Fabian me telkens op sleeptouw en stilletjes aan kwam ik erdoor. Uiteindelijk rijden we hier als vierde over de finish.”

Balans halfweg Cape Epic

De Cape Epic is halfweg en voorlopig is het nog niet de Cape Epic van Frans Claes geweest. Toch blijft de Leuvenaar zoals altijd positief. “Ik had eigenlijk iets hoger willen staan in het klassement. Er komen wel nog vier dagen aan, dus ik hoop dat er nog wat mogelijkheden komen. We moeten blijven gaan en we mogen niet opgeven. Hopelijk bereiken we zo toch nog de top tien. In de Cape Epic kan alles”, aldus Frans.

Ook Alleman maakt zijn balans op na vier dagen koers op Zuid-Afrikaanse bodem. “De eerste dag na de proloog was heel slecht, de tweede dag was heel goed met een podiumplaats. Gisteren was het opnieuw slecht en vandaag weer goed. Het gaat dus een beetje op en af. Persoonlijk had ik een beter resultaat verwacht. We zijn halfweg, dat betekent dat er nog vier dagen zijn om nog iets te proberen. Misschien proberen we nog een etappe te winnen. Ik heb er wel goesting in.”

De Cape Epic duurt nog tot en met zondag 27 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *