logo Casalina

130 meiden genieten van de Girls Week op de Sven Nys Academy!

130 meiden genieten van de Girls Week op de Sven Nys Academy!
Het merendeel van de deelneemsters aan de tweede Girls Week

De voorbije week bevonden 130 meiden tussen zes en veertien jaar zich op de mountainbikefiets op de Balenberg. Deze Girls Week was met andere woorden helemaal volzet. De rensters in spé wilden offroad fietsen en/of hun techniek bijschaven op het Sven Nys Cycling Center, ze kregen les van de ervaren bikers van de Sven Nys Academy en uiteraard van de kampioen zelf. Deze tweede editie van de Girls Week was deels ook door het goede weer een onvervalst schot in de roos.

“Het is de tweede editie van deze Girls Week. Aanvankelijk hadden we een Girls Day georganiseerd enkele jaren terug, dat was zo’n succes dat we besloten om uit te breiden naar een week. Ze beleven hier op vijf dagen tijd veel plezier en leren daarbij op de fiets nog flink wat bij, dat is een goede combinatie”, wist Sven Nys.

Zowel op als naast de fiets hadden de meisjes plezier
Zowel op als naast de fiets hadden de meisjes plezier

De deelneemsters werden van deze vijfdaagse moesten op de openingsdag een technisch proefje uitvoeren. Aan de hand daarvan werden de gedreven meiden op de fiets ingedeeld in drie groepjes op basis van hun niveau. Uiteraard werden groepen vriendinnen niet uit elkaar gehaald en kon het gebeuren dat er een meisje beter was dan haar groep of een moeilijke openingsdag kende tussen behendige anderen.

Uiteraard moesten de hongerigen gevoed worden, dat gebeurde dagelijks in Eetcafé Velo
Uiteraard moesten de hongerigen gevoed worden, dat gebeurde dagelijks in Eetcafé Velo

“Het is al het derde jaar dat we hier aanwezig zijn. Deze week was net zoals die van vorig jaar enorm snel voorbij gegaan. De laatste dagen waren zwaar voor de benen. Zeker het uitje naar Wezemaal, waar we enkele steile stroken moesten oprijden, was absoluut niet makkelijk. Het was zeer de moeite waard”, klonk het bij enkele tieners in koor.

Aan technieklessen geen gebrek in deze Girls Week
Aan technieklessen geen gebrek tijdens deze Girls Week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *