logo Casalina

Wolvertem Sporting opent competitie in promo 1 met 1-3-zege op Berg-Op Wijgmaal

Wolvertem Sporting opent competitie in promo 1 met 1-3-zege op Berg-Op Wijgmaal
De meisjes van Wolvertem Sporting juichen

Zowel Berg-Op Wijgmaal als Wolvertem Sporting waren in de twee eerste sets enorm aan elkaar gewaagd, na twee sets stond dan ook logischerwijze 1-1. In set drie en vier begonnen foutjes in het spel van de thuisploeg te sluipen en rendeerden de smashen van onder andere bezoeksters Werckx en kapitein Seghers.

Beide teams kenden elkaar gezien ze vorig seizoen tegenover elkaar stonden in de provinciale beker, toen trok Berg-Op aan het langste eind.

In de beginfase van de openingsset slopen er fouten in het spel van beide teams, met een 5-5-tussenstand als gevolg. Het bleef enorm spannend dat resulteerde in 11-11 en 23-23-tussenstanden. Corbillo Colom realiseerde tussendoor een mooie opslagreeks en een ace voor Wijgmaal. Bij 23-24 kreeg Sporting de eerste setbal, maar die werd weggewerkt. Het werd 25-24 en setbal voor Berg-Op na een rake smash van Biesmans, ook dat gevaar werd geneutraliseerd. Bij 26-25 kreeg Wijgmaal een tweede setbal, maar door een fout werd het 26-26 en uiteindelijk ook 26-28 voor de bezoeksters doordat thuisspeelster Jordens de bal zeer nipt buiten smasht.

Berg-Op viert een punt
Berg-Op viert een punt

In set twee begint Wolvertem met een 0-4 na een goede servicereeks van Verspecht, de thuisploeg was niet onder de indruk en kwam terug tot 4-4 via Cools wiens opslag net over het net viel en ze zo scoorde. Bij 6-7 kwamen de Pajotsen weer op voorsprong na een mokerslag van kapitein Seghers. Het werd nog 7-9, maar daarna werd de receptie van Wolvertem even minder waardoor het al snel 10-9 stond. De smash, soms uit stand, van thuisspeelster Biesmans werd een geducht wapen. Dat bleek bij de 21-20, medespeelster Cools deed haar dat na om de 24-20 te scoren. In set twee was de tweede setbal de goede voor de Wijgmaalsen, opnieuw Cools maakte het af.

De receptie bij Wolvertem verliep even minder
De receptie bij Wolvertem verliep even minder

De Wolvertemsen begonnen andermaal met een 0-4, deze keer konden ze hun kloof handhaven. De aanvallende uithalen van Werckx begonnen er ook door te komen, met een rake aanval scoorde ze de 5-10, medespeelster Seghers deed hetzelfde om de 11-16 en 15-21 te realiseren. Ook de opslagdruk begon te renderen en Block stond verdedigend goed. Bij 19-21 werd het nog even spannend toen de smash van bezoekster Seghers werd afgeblocked door Biesmans. Door enkele opslagfouten bij de Leuvensen was set drie voor de geel-blauwen. In set vier begonnen de bezoeksters andermaal alerter, getuige een 0-3. Berg-Op krabbelde af en toe enkele puntjes terug, maar het was niet genoeg om minstens een punt te pakken. Sporting nam de driepunter mee naar huis.

Sets: 26-28, 25-21, 22-25, 18-25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *