logo Casalina

VCV Leefdaal-Bertem aan zet in nieuwe reeks

VCV Leefdaal-Bertem aan zet in nieuwe reeks

Na de competitiehervorming in het volleyballandschap komt VCV Leefdaal-Bertem uit in nationale drie C, ofwel op het vierde hoogste niveau. Trainer Jasper Castro hoopt met behulp van drie ervaren aanwinsten om aanspraak te maken op top zes of een plaatsje in de linkerkolom.

De blauw-zwarten moesten afscheid nemen van passeur Owen Boussart (Berg-Op Wijgmaal), receptie-hoek Cédric Vranken (Mendo Booischot), Jakob De Hertogh (Lint) en Stijn Van Nerum (Berg-Op Wijgmaal). Aan de inkomende kant konden ze middenspeler Gert-Jan Switten (Mendo Booischot), die omgevormd zal worden tot receptie-hoek, Jonas Reynders (Feniks Haacht) en Willem De Nys (Averbode).

“Het is positief dat spelers door ons ontwikkeld hogerop gegeerd zijn, langs de andere kant moesten we dan deze basisspelers vervangen. Op korte termijn zijn we versterkt, maar het valt op middellange termijn te bekijken hoe lang de spelers kunnen blijven meedraaien”, opent T1 Castro. “Ik ken enkele teams in de reeks uiteraard nog van vorig jaar. Ik verwacht een open competitie. Ik verwacht dat iedere thuismatch cruciaal zal worden. Ik zie de competitiestart goed zitten. Ik verwacht geen makkelijke jaargang, maar onder andere door de ervaring en de daadkracht van de aanwinsten zouden we toch punten moeten kunnen sprokkelen. Mijn ambitie om in de linkerkolom, met andere woorden top zes, post te vatten. Onze openingsmatch op het veld van Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel B (03/10) zal een stevige wedstrijd worden. Het is een opleidingsploeg bestaande uit jonge spelers en uiteraard zullen die wel flink een balletje kunnen kloppen”, wist de trainer die zelf ook nog als speler actief is bij Berg-Op Wijgmaal 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *