logo Casalina

VC Syneton Klein-Brabant Puurs doet onderaan een goede zaak bij Feniks Haacht

VC Syneton Klein-Brabant Puurs doet onderaan een goede zaak bij Feniks Haacht
Syneton Puurs viert hun uitzege op Haachtse bodem

VC Syneton Puurs pakte in de strijd om het behoud in nationale één drie gouden punten op bezoek op en tegen rechtstreekse concurrent Feniks Haacht. Waar er in set één en twee nog flink wat spankracht aanwezig was, bleek het vet van de soep te zijn voor Feniks in set drie. Het zal strijdvaardiger en beter moeten in de loop van de komende duels…

Ondanks een weekavond waren er meer dan zestig volleyfans aanwezig.

In de openingsset scoorde Syneton het eerste punt, even later stond het 6-4 voor Feniks, Seppe Bautmans scoorde deze met een “tip-in”. Toch bleef Puurs in de buurt, dat bewees bezoeker Janssens met de smash voor de 8-7! Verbale en fysieke leider bij de Antwerpenaren Vandeweyer bracht eveneens via smash de 8-8 aan. Het bleef spannend maar Syneton nam de rol over, het evolueerde van 11-12 naar een 14-14 en een 15-17. Ondertussen hadden beide teams al vijf keer een slechte opslag gerealiseerd. Haachtse opposite Josse Bautmans vormde hierop een uitzondering met enkele mooie punten, waaronder een ace. De kloof bleef twee punten voor een enthousiast VC Syneton Puurs. De receptie was beter bij de bezoekers en de tweede setbal was de goede, 22-25.

Josse Bautmans flitste bij momenten
Josse Bautmans flitste bij momenten

Ook de tweede set verliep spannend en ook opnieuw werd het verschil naar het einde toe gerealiseerd.

Setter Van Hoeck liet enkele keren zijn zware smash bewonderen, dat leidde tot een voorsprong. Tussendoor bleef Vandeweyer scoren, hij bracht de 8-10 op het scorebord met een plaatsbal. De “vallende ballen” vielen in het merendeel in het voordeel van Puurs. Thuisspeler Lemant scoorde flink wat punten op dit moment, dichter tot 15-17 kwamen de thuisspelende wit-roden hiermee niet. Enkele van zijn ploegmakkers leken last te hebben van de zenuwen. De eerste setbal was de goede, 21-25.

In de derde set miste Feniks zijn start.

Het stond in een mum van tijd 2-7, dat laatste bezoekende punt werd door een diagonale smash van Colson gerealiseerd. Aan beide zijden werden mooie punten gescoord, maar gaandeweg nam Puurs afstand gaande van een 4-9 tot een 14-21. Feniks hervatte even moed via een handvol “snelle scores”, ze kwamen tot 17-24 om de kloof te verkleinen maar verschillende matchballen kwamen eraan. De derde was de goede voor Puurs en daar viel relatief weinig op af te dingen, het draaide vlotter bij de Antwerpenaars.

Puurs bedankt de fans en de tegenpartij voor de wedstrijd
Puurs bedankt de fans en de tegenpartij voor de wedstrijd

Sets: 22-25, 21-25, 19-25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *