logo Casalina

U17 Feniks Haacht maken vanaf volgend jaar deel uit van vijfjarenprogramma

U17 Feniks Haacht maken vanaf volgend jaar deel uit van vijfjarenprogramma
De U17 van Feniks Haacht zegevierde tegen VHL

Ondanks enkele blessures konden de U17 van Feniks Haacht met 3-2 zegevieren tegen hun leeftijdsgenoten van VHL B. Het werd een spannend kijkstuk, zo getuigen de setstanden: 22-25, 25-17, 25-21, 22-25 en de decisieve 15-12 in de golden set. Beide teams komen uit in tweede provinciale A, gelegenheidscoach Pascal Cuppens was blij met wat hij zag.

“Ondanks drie geblesseerden waaronder de setter, hebben we toch 3-2 kunnen winnen tegen VHL. Spelen met een nieuwe setter vraagt toch wel enige aanpassing. Het dwong onze aanvallers vaker tot het zoeken naar oplossingen. In de eerste en vierde set viel dat wat tegen. Er vielen heel wat pluspunten te noteren: stil staan bij receptie-contact door Flo Kinnaer en Ward De Preter, roepen tijdens het wapenen zag ik bij Bernd Van Loo en Senne Luypaert. De bal op het hoogste punt nemen in de aanval lukte bij momenten zeer goed bij Carsten Hoogenberg, vaker gebruik van de middenspeler ging steeds beter met Rune, Senne en Lennerd. Deze gehavende ploeg heeft het er dus schitterend van af gebracht!”, wist gelegenheidscoach Cuppens. Je kan hem via dit adres contacteren. Hij ontfermt zich over de Heren D die aan de leiding staan in hun reeks in Promo drie.

Het zijn jonge spelers die volgend seizoen opgenomen worden in een groep van dertig, een project over vijf jaar in de volwassen promoreeksen.

“Het gaat om dertig kerels uit de Heren b, Heren d en u17, geboren tussen 2000 en 2005, waarmee we aan de slag gaan. We gaan wekelijks twee keer samen trainen op drie terreinen en vormen twee competitieploegen met ambitie! We zijn momenteel een groep van trainers aan het samenstellen. Een aantal ouders staan in voor de extra-sportieve omkadering, lees sfeer. We zoeken nog eeb extra trainer. Ik heb al drie ervaren trainers en mezelf. Ik zoek nog één jonge ambitieuze trainer die nog veel wil leren. Leren van de andere trainers, maar ook van Kris Vanrusselt van onze heren A-ploeg. Dit project is immers ook een start voor jonge trainers om ervaring op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *