Twee gemiste setballen in openingsset nekken Lizards Lubbeek-Leuven C bij VBC Betekom

De mannen van VBC Betekom (l) hielden de punten thuis tegen de Lizards C

In de openingsset in deze partij in tweede volleyprovinciale ging het gelijk op tussen tweede VBC Betekom en achtste Lizards Lubbeek-Leuven C. De bezoekers leken het te gaan halen, maar VBC boog een 22-24 om in een 26-24. De jonge bezoekers waren even aangeslagen en dat leverde hen een mindere tweede set op. In de derde set kon het lang alle kanten uitgaan, maar het thuisteam maakte het af op ervaring.

In de openingsset was het lang spannend en ging het gelijk op.

Voor tweede Betekom scoorde kapitein Provoost enkele mooie gekruiste aanvallen. Hij bleef voor aanvallende dreiging zorgen, mede ook voor de goede afgelegde ballen verkregen van Dockx. Bij de Lizards C deden Van Rompaey en Limbos het prima aan het net. Kapitein Bellers deed het voor hen prima en De Smet stond in voor enkele vurige offensieven. De bezoekers kwamen 17-18 tot zelfs 17-20 voor. Het werd 20-23 via een smash van Van Rompaey. Bij 22-24 zag het er goed uit voor de Lizards C, jammer genoeg voor hen verkwanselden ze 2 setballen. Een plaatsbal van Provoost bracht warempel de 25-24 met zich mee en VBC kreeg de setbal, die werd benut.

De Lizards C (vooraan) zien setwinst uit hun handen glippen

In set twee duwde VBC goed door tot 9-3.

De fans moedigden hen aan met de typische “Primaaaahkreten”, verwijzend naar één van de clubs die in de fusie stapten, Primavera Betekom, een vaste naam in de vroegere eerste provinciale. Het werd snel 13-5 en 16-7, enkele smashen van Witvrouwen vonden de weg naar de punten. Bij de tweeden vormde de tandem Schoovaerts-Teniers een goed block waarmee de Lizards moeite hadden. Bij 24-11 was de eerste setbal de goede na een foutje bij de gasten, 25-11 en set twee was binnen voor Betekom.

Set twee tussen VBC Betekom en de Lizards C was snel voorbij

In de derde set was de concentratie bij het thuisteam wat verdwenen en kwam Lubbeek beter in de match.

Ze speelden, zo leek het, alles of niets. Hun opslagdruk en aanvallen werden beter. Naar het einde van de set toe trok VBC, dat kampte met enkele afwezigen, vooral op ervaring de wedstrijd naar zich toe. Na afloop was Betekomcoach Kris Vlummens, aan zijn eerste seizoen toe bij de blauwhemden, blij met de punten, over de wedstrijd niet helemaal.