logo Casalina

Topploegen tekenen present op internationaal rolstoelbasketbaltornooi in Blankenberge

Topploegen tekenen present op internationaal rolstoelbasketbaltornooi in Blankenberge
De Junior Bears on Wheels uit Leuven zijn een mooi voorbeeld van een goede G-sportwerking

Vanaf 7 tot en met 9 april 2023 zakt de wereldtop in het rolstoelbasketbal af naar het Sport Vlaanderen-centrum in Blankenberge, voor het jaarlijkse Internationaal Paastoernooi. Dit is een hoogstaand event waar de absolute wereldtop aanwezig is. Dit jaar nemen voor het eerst 6 topploegen deel. 

Tijdens het paasweekend organiseert Rolstoelbasketbal vzw, voor de 15de keer haar jaarlijkse internationaal Paastoernooi.

Naar goede gewoonte pakt het Paastoernooi uit met een mooie affiche. De nationale teams van Australië, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Turkije zullen het tegen elkaar opnemen. Deze landen zijn dan in volle voorbereiding voor het WK in Dubai eind juni. De Europese deelnemers zitten daarnaast ook in de voorbereiding voor het Europese kampioenschap in Rotterdam, waar ze zich kunnen kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Parijs.

Tijdens het paastoernooi wordt een voorronde in 2 poules gespeeld, met op zaterdagavond de halve finales en op zondag de finales. Het tornooi start op vrijdag 7 april met om 13 uur met de wedstrijd Canada – Nederland. De toegang tot het tornooi is gratis.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je het toernooi toch graag volgen?

Dat kan via livestream en live stats op www.rolstoelbasketbal.eu. Je kan er tevens terecht voor meer info over de teams, het speelschema en de resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *