logo Casalina

Topklasser Menen schakelt verdienstelijk Berg-Op Wijgmaal uit in kwartfinale Belgische beker in zinderende Ymeria

Topklasser Menen schakelt verdienstelijk Berg-Op Wijgmaal uit in kwartfinale Belgische beker in zinderende Ymeria
Menen (zwart) en Wijgmaal geruggesteund door een niet aflatend publiek

Decospan Volley Team Menen kwam in zijn kwartfinale om de Beker van België op bezoek bij “derdeklasser” Berg-Op Wijgmaal. Het was de eerste keer dat Berg-Op de kwartfinales haalde van deze beker en het was eveneens de eerste keer dat ze in hun gezellige en galmende Ymeriazaal een topklasser, en dan nog vice-kampioenen Menen, mochten ontvangen. Ze weerden zich als leeuwen maar moesten het hoofd buigen voor de bijwijlen goedgeoliede smashmachine van de bezoekers.

Het was de eerste en laatste keer dat Berg-Op zo’n historische match kon spelen, waarom kan je hier nog eens nalezen. Vele honderden supporters waren komen opdagen voor dit leuke duel, vanaf de openingsminuut tot de laatste was de steun in de zaal voor de teams soms oorverdovend.

Het publiek was helemaal klaar voor Berg-Op Wijgmaal - Menen
Het publiek was helemaal klaar voor Berg-Op Wijgmaal – Menen

Menen opende de score via een smash van Muysewinkel die buiten belandde. Bij een 0-3 scoorde BOW zijn eerste punt via Turkenburg, de Ymeria leek te ontploffen. Daarna kwamen de Leuvenaars op 3-4 en 4-5 en klampten ze moedig aan bij de vice-kampioen van België. In het block muntten vooral bezoekers Van De Velde en Kindt uit. Tussendoor smashte Wijgmaalnaar Mattheuwsen raak. Van kleine foutjes bij Wijgmaal profiteerden de West-Vlamingen optimaal bij een 6-9. Ze versnelden van 9-11 naar 9-13, bezoeker en clubmonument Sinnesael plaatste ook enkele goede blocks. Bij 12-19 verschalkte thuisspeler Boussart Menen, maar voor 12-20 gaf bezoeker Van De Velde de blauw-zwarten onmiddellijk een koekje van eigen deeg. Menen drukte door op routine, een verloren gewaande bal maakten ze dan nog af via receptie-hoek Hänninen, 14-23. De eerste setbal was de goede, 14-25.

Menen viert een punt
Menen viert een punt

In set twee begon Decospan furieus met een 1-6, de aanvallen van middenspeler Sinnesael troffen vaak raak. Ook receptioneel deed ie het meer dan prima, receptie-hoek Vanneste loste hem op dat moment af aan de smash. Bij 3-9 schoot Berg-Op wakker en werd het 6-12 via Muysewinkel en dat vlak na een originele receptie met de voet bij de bezoekers via libero Stuer. In een mum van tijd stond het 9-17 maar de spelers en publiek genoten met volle teugen. Boussart tekende andermaal voor een punt bij 14-22 in zijn typische vintagebeweging, een kwikzilveren draaibeweging gevolgd door een plaatsbal. Bij 14-24 kreeg Menen de eerste setbal in set twee, maar ze konden er maar liefst zes redden! De zevende werd raak geprikt door Vanneste, 19-25!

Turkenburg aan de receptie
Turkenburg aan de receptie

Turkenburg scoorde de opener in set drie en het bleef zowaar enorm spannend tot 14-14. Via smashen van De Ryck en Mertens kwam Berg-Op zelfs drie keer op voorsprong van 5-4 tot 7-6. De zenuwen gierden door de kelen. Menen liet gebeuren, maar controleerde en liet BOW niet al te ver uitlopen. Receptioneel ging het net minder bij 14-14 en aan de overzijde blockten Sinnesael en Hänninen de meeste aanvallen af. Snel stond het 15-20. Wijgmaal droomde nog om een tegenscore te realiseren beginnend met een 2, maar ze strandden net op 19-25. De spelers uit derde afdeling vochten voor ieder punt, maar het klasseverschil en de weinige fouten gaf de doorslag voor de West-Vlamingen. Mooi was dat iedereen bij Wijgmaal speelminuten kreeg, dat belooft voor het groepsgevoel en de rest van de competitie.

Sets: 14-25, 19-25 en 19-25

12-12 in de derde set, spannend
12-12 in de derde set, spannend
Milutinovic aan de opslag
Milutinovic aan de opslag
Menen viert de zege met het publiek
Menen viert de zege met het publiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *