logo Casalina

Tim Thielemans promoveerde al drie keer met Berg-Op Wijgmaal

Tim Thielemans promoveerde al drie keer met Berg-Op Wijgmaal
Tim Thielemans (15) durft al eens uitbundig juichen bij een gescoord punt

Middenspeler Tim Thielemans uit Rotselaar promoveerde de voorbije drie seizoenen drie keer met zijn Berg-Op Wijgmaal. Op die tijd klauterden de blauw-zwarten van eerste provinciale naar hun reeks van komend seizoen in nationale twee A of de derde volleybaldivisie. Ze versterkten zich met vijf gerichte transfers en hopen flink hun mannetje te staan in alweer een nieuwe reeks.

“We zijn ondertussen drie weken aan onze voorbereiding bezig en hebben al een oefentoernooi achter de rug. We hielden daar best een goed gevoel aan over. We hebben nog enkele soortgelijke toernooien op de kalender staan, hopelijk raken we zo klaar tegen de openingsspeeldag op zaterdagavond 3 oktober. We geven dan het sterke Sparvoc Lanaken-Briegden partij op eigen terrein”, kijkt de twintiger, die in zijn vrije tijd quizmaster is, vooruit. “Door de vijf aanwinsten zijn we op elke positie aanzienlijk versterkt. We moeten tijdens de komende trainingen en oefenmatchen nog het samenspel opzoeken en ons systeem erin krijgen. Ik heb een goed oog in het feit dat we ons mannetje zullen staan in een alweer nieuwe reeks voor ons. Opmerkelijk is ook dat Arnout Aertgeerts op het veld van de receptie-hoek naar de libero verhuist”, geeft Thielemans aan.

Het merendeel van de ploegen in nationale twee A zijn nobele onbekenden voor de spelers van BOW.

“We kennen enkel nog Geetbets van vorig jaar. We starten op hun veld in de Beker van België op dinsdagavond 6 oktober en spelen nog een oefenmatch tegen hen. We spelen in competitie tegen de Waalse ploegen Spa Pepinster, Waremme, Axis Guibertin B en Esneux, ik heb echt geen idee wat van hen te verwachten. Op basis van rangschikkingen van de voorbije jaren verwacht ik dat Tesla Lint, Axis Guibertin B en Mendo Booischot B naar alle waarschijnlijkheid de betere ploegen van de reeks zullen zijn. Zelf zien we wel waar we uitkomen, meestal komen we goed uit de hoek thuis. We mogen dit seizoen opnieuw onze thuismatchen afwerken in het sportcentrum Ymeria, dat speelt goed in ons (thuis)voordeel.”

Nieuwkomers: receptie-hoek Stefan Milutinovic en opposite Ruben De Ryck (beiden Mendo Booischot), setter Owen Boussart (VCV Leefdaal-Bertem), middenspeler Xavier Briere en receptie-hoek Jonas Vanduffel (vrije speler, hij stopte even met spelen en was voordien bij VCV Leefdaal-Bertem actief).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *