Q8 tempo oil banner

 

Stella Artois Leuven Bears halen twee versterkingen uit Luik

Stella Artois Leuven Bears halen twee versterkingen uit Luik
Point forward Boxus zal intensiteit brengen

De Stella Artois Leuven Bears hebben hun seizoen voorbije vrijdag afgesloten. Ze bleven niet lang bij de pakken zitten om twee nieuwe namen bekend te maken voor volgend seizoen. Beiden Belgische aanwinsten kennen elkaar door en door, daar ze alle twee overkomen van VOO Liège Basket.

Romain Boxus (25, 197 cm) is een grote Belgische power forward, hij zal in het eerste jaar van de BNXT League aantreden voor Stella Artois Leuven Bears. Romain heeft een tweejarig contract getekend. De Luikenaar komt over van VOO Liège Basket waar hij in het seizoen 2020-2021 één van de sterkmakers van het team was. Op het terrein brengt hij zowel in de verdediging als aanvallend veel intensiteit. Hij is daarenboven uiterst gevaarlijk op de  3-point range. Hij is een harde werker die zich steeds voor de volle honderd procent inzet voor het team. Romain speelde ook nog voor BCM Gravelinnes Dunkerque (Frankrijk) en Snow College en Hartford University (USA).

Kevin Stilmant (21, 208 cm) is een Belgische grote center die het voorbije seizoen eveneens aantrad bij VOO Liège Basket. Kevin zal volgend seizoen aantreden voor Stella Artois Leuven Bears en heeft een contract voor twee jaar getekend. Hij is een jong talent met nog zeer veel groeipotentieel. Hij wil samen met coaches Eddy Casteels en Jill Lorent zijn skills verbeteren en zo verder doorgroeien naar een volwaardige center. Kevin is een harde werker en zeer leergierig. Hij is eveneens een ware teamplayer.

Center Stilmant
Center Stilmant zal zich bij de Bears verder ontwikkelen

Geef een reactie