logo Casalina

Promovendus VC Wolvertem Sporting gooit hoge ogen in competitie

Promovendus VC Wolvertem Sporting gooit hoge ogen in competitie
Wolvertem Sporting na hun thuiszege tegen Kevoc Keerbergen

Volleybalclub Wolvertem Sporting staat als promovendus mee op kop in promo 1, het vroegere eerste provinciale. De geel-blauwen hebben tot nu toe amper twee matchen achter de kiezen, maar de tweede coronabreak was onvermijdelijk. Opposite Luna Werckx (22) uit het eigen Wolvertem was met haar soms flitsende smashen tot nu toe al één van de uitblinksters in deze hechte groep, waarvan we zeker nog iets mogen verwachten.

“Wat een hectisch volleybalseizoen is het toch reeds geweest! Na een eerste competitie-uitstel in september moesten we na twee wedstrijden in oktober wéér de pauzeknop indrukken”, opent ze. “Wij hebben al anderhalf seizoen niet verloren in promo twee en één, als je bekerwedstrijden niet meerekent. Om het meteen goed te doen in promo 1, dat gaat natuurlijk boven onze verwachtingen in. Ons doel was om meteen goed te kunnen meedraaien en ons in promo 1 te kunnen blijven handhaven dit. Daartoe zetten we al goede stappen. Meteen tegen een sterk Berg-Op Wijgmaal winnen, was ook voor ons een verassing dat we dat konden”, opent de vinnige speelster. “Na onze vliegende start in Wijgmaal was het tijd om thuis Kevoc Keerbergen te ontvangen. Een niet te onderschatten ploeg die vorig seizoen in promo 1 op een mooie vijfde plaats was geëindigd. Een team met heel wat ervaren speelsters, in combinatie met jong talent.”

Ze moesten de wedstrijd aanvangen met twee speelsters minder, die preventief in quarantaine gingen na een mogelijk positief Covid 19-contact.

“De reservewestrijd wonnen we met 2-1. We werden genoodzaakt een beetje te schuiven in posities en hebben de hoofdwedstrijd aangevat met een ietwat onbekende opstelling. Al snel stond iedereen stevig en met zelfvertrouwen op het veld en werd het een mooie 3-0 voor Wolvertem. Al konden we toen al een beetje aanvoelen dat het onze laatste wedstrijd voor enige tijd zou zijn. Enkele dagen nadien werden de maatregelen verstrengd en was het zo ver, de competitie werd on hold gezet. Trainingen konden nog heel even doorgaan, maar werden ook al snel geannuleerd. Veel teleurstelling in het begin, maar al snel veel begrip voor de situatie. We staan momenteel op een gedeelde eerste plaats met Grivok Grimbergen en de Lizards Leuven na twee speeldagen. Hoe het verloop van de verdere competitie zal zijn, is voor ons nog een groot vraagteken. Het hele land voert momenteel een gevecht tegen het vreselijke virus, en ook wij, sporters, moeten hierin meegaan. We hebben ongelooflijk veel respect voor alle dokters, verplegers en zorgkundigen die momenteel alles doen om dit virus onder controle te houden. Laten we hopen dat we snel weer het volleybalveld op kunnen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *