logo Casalina

Meiden Wolvertem Sporting spelen kampioen in eerste provinciale en schrijven geschiedenis!

Meiden Wolvertem Sporting spelen kampioen in eerste provinciale en schrijven geschiedenis!
De meiden van Wolvertem Sporting hadden reden om te vieren

De eerste damesploeg van volleybalclub Wolvertem Sporting speelde voorbije donderdagavond kampioen in promo 1 ofte eerste provinciale. Het was een spannende match tegen nummer twee uit het klassement Berg-Op-Wijgmaal, die ook nog voor het kampioenschap streden. De geel-blauwen haalden het in drie relatief lange sets, wat de spankracht des te meer onderstreepte!

In 2019-2020 speelde Wolvertem-Sporting kampioen en stegen ze van tweede provinciale naar eerste provinciale. Nu stijgen ze al naar de nationale reeksen.

“In 2020-2021 konden we jammer genoeg geen volleybal spelen door corona. En nu in 2021-2022, ons eerste volledige seizoen in eerste provinciale, spelen we onmiddellijk kampioen. Dit betekent dat er voor het eerst in de geschiedenis een damesploeg van Wolvertem naar nationale drie gaat!”, wist opposite Luna Werckx.

Bovendien spelen ze op 16 april vanaf 20.30 uur in de sporthal in Machelen de provinciale bekerfinale tegen de Lizards Lubbeek Leuven.

“We gaan volop voor de dubbel!”, vertelt Werckx. “De beker én de competitie winnen was sowieso geen doel die we vanaf het begin van het seizoen stelden. De sportieve jaargang verliep vlot en toen kregen we wel snel de doelstelling ’top drie’ voor ogen. Een eerste plaats hadden we nooit kunnen dromen of denken! Dat we in de bekerfinale staan, is een verdienste van een reeks goede wedstrijden en een team dat er volledig voor wil gaan. Dat we in de finale staan, vinden we al geweldig. We kijken er voornamelijk naar uit om voor een zaal vól supporters te spelen, want er komt (hopelijk) veel volk kijken.”

Sets: 25-22, 25-21, 27-25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *