logo Casalina

Meiden VC Molenstede geven niet af en blijven op kop met Kreg Rotselaar

Meiden VC Molenstede geven niet af en blijven op kop met Kreg Rotselaar
De chica's van VC Molenstede (geel-zwart) haalden het op VBC Betekom

De zwart-geelgetinte meiden van Volleybal Club Molenstede promoveerden het voorbije seizoen van derde volleyprovinciale naar tweede promo B. Trainer Brian Bosmans maakte er een zo goed als geoliede machine van die momenteel de leiding deelt in tweede provinciale, samen met Kreg Rotselaar. De rood-zwarten hebben één set meer gewonnen. Op bezoek bij tiende VBC Betekom konden ze hun wil doordrukken en dat leverde hen een 0-3 op.

De voorwedstrijd liep af op een 1-2 voor de bezoekers.

Op voorhand was duidelijk dat de gasten voor de zege gingen. Thuisteam VBC had in het huidige luik van deze competitie niets meer te winnen of te verliezen, ze mikten op de titel van sfeervolste team.

Molenstede scoorde de eerste punten, 0-2, VBC liet zich niet doen en zag het 2-3 worden.

De receptie bij VBC was in relatief goede handen bij Stroobants. Aan de andere kant deed Vermeiren ook haar best op dat vlak. Bij momenten drukte Molenstede offensief door en moest het thuisteam lossen, zo werd het 10-14 via een gekruiste smash van kapitein Herremans. Bij het thuisteam scoort Hublou ook haar punten aan het net, zo scoorde ze de 13-16. Een versnelling bracht Molenstede op 13-20, bezoekster Cappelle tekende voor een serie van 7 bij de opslag, zo ging het tot 13-22 na een puike uithaal van Peeters. Af en toe is er nog wat miscommunicatie bij de geelhemden bij de receptie, coach Bosmans geeft zijn richtlijnen. De eerste setbal is de goede voor 15-25.

Cappelle bracht de kloof met een mooie opslagserie
Cappelle bracht de kloof met een mooie opslagserie

In set twee duwden de Diestsen onmiddellijk op het pedaal.

Daardoor evolueerde het van 0-4 naar 1-7 in een mum van tijd, hun block deed het prima. VBC hervatte moed en kwam op 4-8, kapitein Roebben kwam er enkele keren offensief door. Via een 8-12, 10-15 en 14-19 nam Molenstede weer het heft in handen. Betekom strubbelde nog tegen en scoorde via Lavigne en een gekruiste smash doorheen het block van de gasten. Een onderhandse plaatsbal van kapitein Herremans bracht de tussenstand op 14-22. De tweede setbal was de goede en dat leidde tot 17-25.

Ook VBC Betekom had punten te vieren
Ook VBC Betekom had punten te vieren

Leider VC Molenstede begon set 3 in overdrive.

Dit met een 1-9 en 2-13 als gevolg. Bezoeksters Vermeiren en Buyze deden het prima in de receptie en de balcirculatie. De receptie van Betekom liet zich betrappen op fouten, zo stond het snel 8-21. Ook al na een goede opslagserie van Buyze. De blauwen kwamen nog terug tot 12-24 onder andere via smashen van Van Der Veken. Bij Molenstede vielen Kuyks en Schoensetters degelijk in. Een plaatsbal van Vermeiren bracht Molenstede op matchpunt, de tweede matchbal was de goede.

VC Molenstede bedankte de meegereisde fans
De meiden van VC Molenstede bedankten de meegereisde fans

Sets: 15-25, 17-25, 13-25.

Volgende zaterdag gaat Molenstede op bezoek bij staartploeg VoLanZo Landen-Zoutleeuw, daarna volgt een zware dubbel met 2 thuismatchen op 3 dagen. Eerst ontvangen ze op vrijdagavond 17 maart medeleider Kreg Rotselaar, in de heenronde won Kreg met 3-0 dat zijn de Hagelandsen nog niet vergeten. Nu zitten ze aan een reeks van 11 zeges op rij. Na Kreg volgt op zondag 19 maart het thuisduel tegen vierde Berg-Op Wijgmaal B.

VBC van hun kant is nog uit op puntenwinst zodat ze nog Kevoc Keerbergen en Feniks Haacht B voorbije kunnen steken met het oog op een eventuele zevende stek. Zesde NVV Tienen is al uit beeld verdwenen. VBC ontvangt over 2 weken derde Wevok Sint-Joris-Weert en moet de week nadien op bezoek bij Berg-Op Wijgmaal B. Daarna volgen duels tegen Feniks Haacht (uit) en thuis tegen Kevoc Keerbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *