Kevoc Keerbergen B (links) trok aan het kortste eind tegen BVS Aarschot

Voorafgaand dit duel in derde volleyprovinciale b stond Kevoc Keerbergen B zesde en BVS Aarschot tweede. In de eerste set maakte Kevoc een achterstand van acht punten goed van 14-22 naar zelfs 23-22, toen brak net de veer bij het thuisteam. In set twee bleef het lang spannend, maar werd het eveneens 23-25 voor de rood-zwarten. In de slotset leek het om zeep voor Kevoc, maar opnieuw maakten de blauwen een inhaalrace maar BVS trok de drie punten alsnog over de streep.

Het eerste punt van de wedstrijd kwam er door bezoekster Troch via een smash na een lange rally, 0-1. BVS behield een lichte voorsprong , 2-4 en 6-8. Kevoc maakte fouten aan het net waardoor het 7-10 werd na een aanval van Asselberghs. Deze laatste en Jolien Warlop begonnen flink wat te scoren. Op een bepaald moment stond het 14-22 en leek de set makkelijk naar de Aarschotsen te gaan. Thuisspeelster Verelst merkte een opening in de BVS-verdediging en sloeg toe 15-22. Het werd 18-22 toen een één-tweetje tussen Jolien en Liese Warlop werd afgeblocked door Marique. Het werd 22-22 door een goed block van blauwhemd Vanhemelrijck, zelfs nog 23-22. Finaal draaiden de roden mentaal de knop om en werd het 23-25.

BVS Aarschot in time-out

In set twee ging het op en af van 3-1 via 10-12 naar 13-13. Bij Kevoc deed De Haes het receptioneel prima in haar invalbeurten, ze schatte een opslag van Aarschotse Dehond goed in en die ging net buiten. Ook haar teamgenote An-Sofie Maes deed het behoorlijk op receptioneel vlak. Door foutjes aan beide kanten bleef het spannend, 18-18. Bij BVS begon de service van Asselberghs te draaien. Het kwam op 20-19 via een gekruiste smash van Michiels. Kevoc B leek aan het langste eind te trekken deze set. Het werd zelfs 22-20 door een smash van andermaal Michiels, ze realiseerde dit na een enorm lange rally. In een mum van tijd nam BVS over en stond het in een mum van tijd 22-24. Een eerste setbal voor BVS, Kevoc scoorde nog via Verelst die haar aanval op de neus van Liese Warlop, gelukkig zonder veel erg en 23-24. De tweede setbal was de goede, 23-25.

De vrouwen van Kevoc Keerbergen B aan de opslag

Ook de derde set begon spannend, maar de gasten maakten al snel de kloof. Eerst stonden de blauwen nog met 5-4 voor na een goede aanval van Hannah Maes. Daarna kantelde het helemaal na meer dan prima opslagseries van Derboven en Bierinckx, 6-14.

BVS Aarschot aan de opslag met Derboven

Halfweg set drie komen de mannen van Kevoc A opdagen na hun duel tegen de Lizards Lubbeek-Leuven C. Op vocaal vlak maakten ze flink wat klaar om hun clubgenoten te steunen. Het inspireerde de meiden om terug te komen van 7-18 naar 13-20. Het dertiende punt scoorde Kevocster De Nef met een ace. Het werd 14-24 toen een smash van Keerbergse Bogaerts werd afgeblocked door Ringoet. De eerste matchbal kwam eraan, deze werd afgeweerd door een succesvolle verdediging van Hannah Maes en Verelst. Het kwam tot 20-24 via een uithaal van Hannah Maes. De spanning nam toe, maar aan alles komt een einde zo ook aan deze reeks. Thuisspeelster Verelst maakte een netfout en de derde set en de drie punten gingen naar de Aarschotsen.

Bij Kevoc B bespreken ze hun opties
Bij Kevoc B bespreken ze hun opties in set drie

Aarschot eindigt zo als tweede op twee éénheden van kampioen VHL D, ze promoveren zo naar tweede volleyprovinciale. Kevoc B blijft zesde.

Sets: 23-25, 23-25, 21-25.

Één gedachte over “Meiden BVS Aarschot pakken na twee moeilijke sets zege bij Kevoc Keerbergen B en promoveren