logo Casalina

Mannen van Boortmeerbeek & Berg Bulldogs promoveren naar eerste provinciale

Mannen van Boortmeerbeek & Berg Bulldogs promoveren naar eerste provinciale
De Boortmeerbeek & Berg Bulldogs anno 2023-2024

In tweede provinciale grepen de Boortmeerbeek & Berg Bulldogs in de slotfase van de competitie nog de promotie beet. Ongeveer een handvol seizoenen geleden speelden ze nog kampioen op het veld van de Betekom Bullets, nu konden ze de promotie voor eigen fans klaren.

In een bomvolle Bulldogsarena werd helaas naast de titel gegrepen op de slotspeeldag, gezien een team van de Leuven Bears niet kon stijgen was het wel prijs voor de Bulldogs. Het team krijgt daarenboven met Jorn Steinbach (35), nummer vier op de foto, een nieuwe coach.

Boortmeerbeek & Berg Bulldogs promoveren naar eerste provinciale
Boortmeerbeek & Berg Bulldogs promoveren naar eerste provinciale

Voormalig basketprof Steinbach is niet de eerste de beste. Hij maakte als zeventienjarige zijn debuut voor Basket Waregem in 2006 in de tweede klasse. In 2008 maakte hij de overstap naar de hoogste klasse bij Okapi Aalst en werd in 2009-10 belofte van het jaar. Met Aalst won hij de beker in 2011-12 en werd hij in datzelfde seizoen als speler van het jaar verkozen. In 2012 ging hij naar toenmalige topploeg Spirou Charleroi. Hij moest er in 2014 zijn carrière staken na een aanhoudende knie- en heupblessure. Hij keerde in 2016 terug in het amateurbasketbal bij SPM Boskanters Steenokkerzeel. In 2020 keerde hij voor een tweede keer terug in het amateurbasketbal en deze keer was het succes van de voormalige internationale van langere adem bij de Boortmeerbeek & Berg Bulldogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *