logo Casalina

Leuven Bears vieren twintigjarig bestaan voor vol huis

Leuven Bears vieren twintigjarig bestaan voor vol huis
De Leuven Bears met een shotkans tegen Circus Brussels

Op vrijdag 28 april spelen de Leuven Bears hun laatste thuismatch van de BNXT Elite Silver League. En het wordt er een voor een vol huis want bijna alle 3.000 tickets zijn de deur uit. Duizend daarvan verdeelde de stad gratis onder haar inwoners.

De Leuven Bears bestaan dit jaar twintig jaar en dat vieren ze uitbundig. De laatste wedstrijd van de BNXT Elite Silver League komende vrijdag zal één groot feest zijn. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast. Na de galamatch wordt de ploeg die in 2005 de Beker van België won, gehuldigd en volgt er een spetterende afterparty waarop iedereen ​ welkom is.

Eerst bekampen de Leuven Bears nog de noorderburen van Den Helder Suns. Daarvoor kunnen ze alvast rekenen op massale Leuvense steun vanuit de tribunes.

“Omdat de club haar twintigjarig bestaan viert, kocht de stad 1.000 tickets aan om gratis te verdelen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “We wilden er een echt Leuvens feest van maken, dus kregen Leuvenaars voorrang om gratis tickets aan te vragen, en met succes. Onze inwoners willen het feestje duidelijk niet missen en vroegen massaal tickets aan. Het duurde niet lang vooraleer alle tickets de deur uit waren. Het belooft dus een fantastische avond te worden, met hopelijk ook een mooie overwinning op het veld.”

“Dat we twintig jaar bestaan, hebben we heel hard te danken aan de steun van enkele zeer loyale partners de voorbije jaren, waaronder ook stad Leuven”, zegt Marc De Leeuw van de Leuven Bears. “De stad heeft ons altijd gesteund voor en achter de schermen en dat appreciëren we heel sterk. Samen met andere lokale topploegen hebben we als Leuven Bears mee het merk Leuven als sportstad op de kaart gezet. Leuven was Europese sportstad in 2021, en wij, als Leuven Bears willen de stad helpen om dit keurmerk ook in de komende jaren verder uit te dragen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *