logo Casalina

Leider Berg-Op Wijgmaal C geeft gehavend Kreg Rotselaar B geen kans

Leider Berg-Op Wijgmaal C geeft gehavend Kreg Rotselaar B geen kans
Eerste Berg-Op Wijgmaal C (links) werd amper in gevaar gebracht door Kreg Rotselaar B

In promo 2B stonden rode lantaarn Kreg Rotselaar B en leider Berg-Op Wijgmaal C tegenover elkaar in sporthal De Meander in Rotselaar. Waar de thuisploeg bij momenten nog duchtig wat weerwerk gaf in de openings- en tweede set, was het in de derde set snel beklonken voor de “Golden Boys”.

Kreg miste drie middenmannen in zijn team en dat laat zich wekelijks voelen.

Aan het seizoensbegin viel middenspeler Timothy Meert uit, ook nu is hij nog onbeschikbaar. In de winter viel de tweede middenman uit. Even geleden leek een mirakel zich te voltooien, leek… “Een Mexicaanse volleyspeler die uitgerekend middenman was en in Leuven studeerde sloot aan bij Kreg, maar moest al snel de handdoek in de ring gooien door tendinitis. Het is ons niet gegund”, wist speler-trainer Dirk Van Wesemael.

In de openingsset waren lange rally’s geen uitzondering.

BOW ging een versnelling hoger spelen en de thuisploeg moest naar adem happen, daar kwamen een 12-19 en een 17-24 uit voort. Bij de setbal sloeg Kerstens op en via De Win werd het eerste setpunt onmiddellijk gescoord, 17-25.

Relatief weinig time-outs in deze partij
Relatief weinig time-outs in deze partij

In set 2 begon BOW prima, maar nam Kreg de rol even over.

Dat manifesteerde zich in een 2-3 tot een 6-4. Thuisspeler Raf Vandezande deed het in deze fase prima. De onvermijdelijke versnelling van de bezoekers bleef niet uit en het stond al snel 8-12 en 8-17. Kestens realiseerde de 10-23 met één van zijn plaatsballen. Kreg reageerde via Jasper Wittock met eveneens een plaatsbal voor de 13-23. Bij 14-24 viel de eerste setbal, opnieuw werd deze door Kreg begroet door een steekbal en wel van Vineiro. Uitstel was geen afstel, 15-25.

BOW C slaagt de setbal om set twee op aan de overzijde
BOW C slaagt de setbal om set twee op aan de overzijde

In set drie begon het gelijkopgaand van 1-1 tot 3-3, andermaal kwamen de flitsen van Berg-Op piepen.

Platteau en Van Nerum maakten het vooraan af, deze laatste deed het ook goed afblockend samen met Pirard. Gezien de lagere foutenlast van de Leuvenaars liepen ze uit naar 5-12. Kreg kwam terug naar 9-15, een uithaal van bezoeker Verhasselt stopte dit abrupt af. Een block van Bourgois en BOW loopt weer verder weg. Bij 10-24 volgde de eerste matchbal, deze werd weggewerkt door Simone Galla. De derde was de goede en Bourgois benutte die.

Bezoeker Robrecht Kerstens riep zich net na afloop van dit duel uit tot de man van de match, gelukkig namen zijn ploegmaats het goed op.

Sets: 17-25, 15-25, 12-25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *