logo Casalina

Kreg Rotselaar voor het eerst naar de nationale afdeling

Kreg Rotselaar voor het eerst naar de nationale afdeling
Kreg Rotselaar anno 2021-2022 stijgt naar de nationale reeksen

De mannen van Kreg Rotselaar eindigden het voorbije seizoen in Promo één ofte eerste provinciale als tweede in hun reeks. In de eindronde in Perwez konden ze promotie bewerkstellingen zodat de rood-zwarten voor het eerst in hun bestaan uitkomen in nationale reeksen. Volgend seizoen mogen ze hun kans wagen in Nationale drie. 

Trainer Tim Thielemans had een competitie met twee gezichten achter de rug.

“Het gebrek aan een concrete doelstelling en bijhorende druk gaf de ploeg duidelijk vleugels in de heenronde. Wat gezonde druk moet kunnen na een bijna perfect heenronde denk je dan als coach. In januari heb ik de ambitie bijgeschroefd om vol voor die tweede plaats te gaan. Helaas, net als de voorbije seizoenen nam op cruciale momenten stress de bovenhand. Ondanks tegenvallende resultaten steeg ons niveau wel naar het einde toe. We recupereerden Seppe Kinnaer na een lange blessure. Na een overtuigende thuisoverwinning tegen Zuun konden we zo de tweede plaats vieren.”

Daardoor mochten ze één week na hun laatste competitiematch het seizoen afsluiten op de eindronde in Perwez met als inzet promotie naar Nationale drie.

“Promotie was voor dit seizoen geen doel. Nu we er zo kortbij waren, wou iedereen die kans wel grijpen. De opdracht was dus duidelijk: minstens twee matchen winnen. Onze eerste match tegen Bredene was meteen scherp. Na één van onze beste sets van het seizoen verliezen we met 27-25, nadat we zelf twee setpunten hadden. Dat kwam mentaal hard aan, de match was gedaan voor we het beseften. Nu mochten we geen enkele set meer verliezen tegen Sporta Brussel of Stabulois. De matchen volgden elkaar snel op. Gelukkig kon ik rekenen op een volledige kern waardoor iedereen zowel fysiek als mentaal even kon uitrusten. Zo moesten we niet aan kwaliteit inboeten op het veld. Iedereen heeft zijn bijdrage kunnen leveren, dat vind ik als coach ook erg belangrijk. Deze promotie is een prestatie van de hele groep en was ook niet gelukt zonder de goede sfeer onder ons. Dit was de kers op de taart voor hun fantastisch seizoen op en naast het veld.”

Libero Joris Geunes stopt met volleyballen, hoekspeler Tim Lenaers zal die rol volgend seizoen overnemen. Er komen nog twee jonge talenten bij uit de eigen jeugdopleiding om de groep te vervolledigen.

“Voor de club en de meeste spelers wordt het de eerste keer in de nationale reeksen. Een prestatie waar we trots op mogen zijn als kleine club met hoofdzakelijk spelers die nog nooit ergens anders hebben gespeeld. Het wordt sportief een serieuze uitdaging maar de motivatie zal na de zomerstop groot zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *