Kreg Rotselaar geeft het weg, Wolvertem Sporting bekert door naar kwartfinales

Wolvertem Sporting (l) stoot door naar de kwartfinales van de Brabantse beker

Een mooie affiche in deze 1/8ste finales van de Vlaams-Brabantse beker tussen Kreg Rotselaar en Wolvertem Sporting stond op de agenda in sporthal De Meander in Rotselaar. Kreg stond tweede in eerste provinciale en miste een klein handvol spelers waaronder hun libero, de bezoekers uit het Grimbergse hadden ongeveer evenveel afwezigen waaronder eveneens hun libero en hun hoofdaanvaller.

De bezoekers kwamen in de openingsset vaak op voorsprong door foutjes van Kreg. Ze kwamen op 2-6 en staken aanvallend een tandje bij, tot de thuisspelende rood-zwarten op kousenvoeten naderbij slopen. Bezoeker Brent Van Ransbeeck maakte er met een gekruiste smash 9-10 van. De stand kwam nog op 11-11 en 14-14. Bij 16-15 kwam Kreg voor het eerst op voorsprong door een stevige smash. Het werd zelfs 21-16. De bezoekers kwamen andermaal terug en wel tot 22-22. Thuisspeler Thielemans smashte op de netrand, de bal rolde tot het midden van het veld en viel dan dood. De bezoekers liepen uit tot 22-24 en kregen zo twee setballen, de tweede was de goede. Kreg contesteerde het setpunt en opperde dat een Wolvertemnaar het net had geraakt, het protest werd weggewuifd.

Kreg Rotselaar viert uitgelaten een punt

In set twee kwam Kreg via 3-1 en 7-4, tot een 14-9-voorsprong. Vooral de 7-4 was de moeite. Delée nam een hoge gekruiste pass ineens op de volley en deze viel niet te pakken. Toch was het allesbehalve over, Sporting knokte terug tot 20-19. Daarna volgde een enorm spannend seteinde met in totaal maar liefst zeven setballen, waarvan vijf voor Kreg en twee voor Wolvertem. Bij 24-21 leek niets verkeerd te kunnen lopen voor Kreg, concentratieverlies en een goed bezoekende block beslisten er helemaal anders over. Aan beide kantjes werden er door de zenuwen fouten gemaakt, de ervaring van Van Haesendonck speelde ook een rol voor de blauw-gelen. De receptie van Rotselaar was de minste, 27-29 en 0-2 in sets was het tussentijdse verdict.

In set drie laat Wolvertem het verschil nooit groter dan enkele punten worden. Bij de thuisploeg bewees Jasper Simon zijn waarde met zijn vele rake smashes. Voor het thuisteam wisselde Vandycke defensieve mindere momenten af met mooie plaatsballen zoals die van de 12-10. Sporting scoort de 14-12 via een mooie gekruiste smash van andermaal Van Ransbeeck. Zijn broer Jim Van Ransbeeck scoorde in twee keer de 17-17, een minuutje later stond het 19-19, andermaal een spannend vertoon. Op 21-24 kregen de bezoekers hun eerste matchbal na een sterk block van de broers Van Ransbeeck. De tweede matchbal was de goede.

Wolvertem Sporting viert de 0-3

Sets: 23-25, 27-29, 22-25

In de kwartfinales komt Wolvertem Sporting op zondag 6 februari uit tegen VCV Leefdaal-Bertem B, de match wordt ginds afgewerkt.