logo Casalina

Kampioen in tweede nationale Feniks Haacht is klaar voor volgend seizoen

Kampioen in tweede nationale Feniks Haacht is klaar voor volgend seizoen
Milutinovic (4) en Boussart (14) nemen volgend seizoen plaats bij Feniks Haacht (achteraan)

Na een jaartje tweede nationale treedt Feniks Haacht volgend seizoen terug aan in eerste nationale. Hopelijk kunnen ze net zoals in hun eerste “eerste jaar als promovendus” andermaal een mooi parcours in de Belgische beker afleggen. De ploeg en de sportieve staf kreeg alvast zijn definitieve vorm. De grootste verandering is dat ex-speler Maarten Deroey na zes jaar de plaats inneemt van coach Kris Vanrusselt. Voorts komen er nog drie aanwinsten bij uit de buurt.

Na een jaar gewerkt te hebben als T2 bij Feniks, zal Maarten Deroey vanaf nu de taak van T1 op zich nemen. Bruno De Smet komt Maarten bijstaan in de functie van T2. Bruno was in het verleden hoofdtrainer bij Kapelle-op-den-Bos en was dit seizoen T1 bij Brussel Est. Hij woont in Zaventem. Coach Kris Vanrusselt werd twee keer kampioen in tweede nationale bij Feniks Haacht, op een warme Mendo Booischot B vijf jaar terug en nu thuis tegen Heren Volley Kalmthout. Hij keert terug naar het Limburgse en wel naar KVC LensOnline Genk, het vroegere Wara Genk, in tweede nationale, waar hij een verleden heeft.

Deroey (links zittend) neemt de plaats in van Vanrusselt als coach
Deroey (links zittend) neemt de plaats in van Vanrusselt als coach

De spelerskern van dit seizoen (Seppe, Josse, Tom, Tim, Michiel, Yorick, Kobe, Quinten, Wout en Dries) blijft behouden en zal versterkt worden met volgende spelers :
Elias De Wettinck, de broer van Quinten. Hij wordt in mei dit jaar 21. Hij is 189 centimeter groot en komt uit op de opposite-positie. Hij komt over van VHL. Dit wil zeggen dat Feniks volgend seizoen met drie broederparen speelt: Bautmans, De Bie en De Wettinck. Van een unicum gesproken. Owen Boussart woont in Keerbergen, werd in januari 27 jaar. Hij is 185 centimeter groot en komt over van huidig reeksgenoot Berg-Op Wijgmaal, waar hij als setter speelde. Hij zal samen met Yorick de setterpositie innemen. Owen speelde voorheen nog bij VCV Leefdaal-Bertem. Stefan Milutinovic wordt in augustus 29 en speelt momenteel eveneens bij Berg-Op Wijgmaal op de receptie-hoekpositie. Hij is 191 centimeter groot en komt de concurrentie aangaan met huidige hoeken Seppe en Quinten. Voorheen speelde hij bij VHL en Mendo Booischot in eerste nationale.

Geef een reactie