logo Casalina

Hervat de volleycompetitie begin 2021? Wat is de situatie bij Golazo Averbode?

Hervat de volleycompetitie begin 2021? Wat is de situatie bij Golazo Averbode?
Speler Dirk Roovers valt in, op bestuursvlak is hij al even secretaris

Na de communicatie van de federale overheid eind oktober met betrekking tot de lockdown en de nieuwe uitgewerkte maatregelen inzake de bestrijding van het Covid-virus, werd er ook een scenario voor het Vlaamse volleybal uitgedokterd. Het is de bedoeling om een herstart van de competities in het weekend van 9 en 10 januari 2021 te laten plaats vinden, de competitie zou eind april eindigen. De wedstrijden die werden afgelast, worden niet meer ingehaald.

Alle competities, met uitzondering van de beide liga’s, dus de nationale competities, alle provinciale, promo- en jeugdreeksen staan on hold tot minstens 15 december. Gelet dat de teams nadien een periode nodig hebben om de trainingen te hervatten, zal er geen competitie zijn tot en met 7 januari.

“Om de volleybalsport blijvend op de kaart te zetten en de inspanningen van clubs en federatie van de voorbije jaren niet vergooien, is het belangrijk onze sport verder te zetten wanneer mogelijk en rekening houdend met de veiligheid van de deelnemers. We kunnen niet weten hoe de COVID-pandemie gaat evolueren en welke beslissingen eventueel genomen zullen worden. Op dit moment hopen we op een ‘groen licht’ vanaf 16 december 2020”, klonk het voorwaardelijk bij Volley Vlaanderen.

Bestuurslid en speler bij Golazo Averbode, Dirk Roovers, evalueert de huidige situatie. Golazo Averbode Heren A promoveerde en staat voorlopig gedeeld zevende in nationale 3 in de D-reeks. Dames A staat dan weer op kop van de rangschikking in promo 2. Everbeur telt vier seniorenploegen en meer dan 75 jeugdspelers.

“Die hervatting is nog steeds onder voorbehoud. Wat wel zeker is, is dat de uitgestelde wedstrijden nu volledig wegvallen. Jammer, zeker aangezien het merendeel thuiswedstrijden waren. De Heren A had een ook zware agenda in de beginfase. We waren voorbereid, maar het is toch zuur dat we te weinig punten pakten tegen Riemst en Maaseik. Temeer omdat deze wedstrijden zullen meetellen in de eindrankschikking. Dames A heeft dan wel een goede start genomen en zij staan eerste in de ranking, met weliswaar één wedstrijd meer gespeeld. We vangen dus ten vroegste in januari aan, maar het blijft toch afwachten wat het wordt “, opent Roovers.

De jeugd jonger dan twaalf jaar zou opnieuw kunnen trainen. Er wordt ook gewerkt aan een alternatief draaiboek “Volley@Home”.

“We hopen binnenkort groen licht te krijgen van de overheid om onze onderbouw (U13-U11-U9) terug indoor te laten trainen. Onze herfststage voor de jeugd hebben we noodgedwongen moeten annuleren. Ondertussen houden de spelers zich individueel bezig met onderlinge uitdagingen, zijnde de “Volleybal Everbeur Challenges”. Leuk, maar dat vervangt natuurlijk niet de echte trainingen. Momenteel schakelen onze U15 en U17 spelers alvast over op outdoor trainingen. Mits droog weer geven we vanaf volgende week terug technische trainingen. Wel in kleine groepjes en volgens de richtlijnen. Zo kunnen onze jeugdspelers hun ontwikkeling blijven verder zetten. Indien de indoortrainingen niet mogen doorgaan, hebben we nog een alternatief in petto ”Volley@Home”. Een initiatief van onze jeugdcoördinator Robbe Calant. Ik verwacht dat we nog het hele seizoen zullen moeten schakelen. Een seizoen kan pas terug “normaal” worden tot iedereen een vaccin heeft gekregen. Voor onze club vraagt dit momenteel dus extra werk, ook naar communicatie toe. We zijn voorbereid en hebben onze draaiboeken ter beschikking om iedereen die wil, toch in beweging te houden”, zegt Roovers. “Verder willen nog een kerststage geven, ook dat onder voorbehoud van de lokale overheden. Financieel zijn de inkomsten beperkt, maar we proberen binnenkort nog onze online wijnverkoop te realiseren. We kijken al enigszins uit richting de feestdagen. Al zal het dit jaar waarschijnlijk in een kleine bubbel gevierd worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *