logo Casalina

Heren Kevoc Keerbergen A halen op slotspeeldag uit tegen de Lizards Lubbeek-Leuven C

Heren Kevoc Keerbergen A halen op slotspeeldag uit tegen de Lizards Lubbeek-Leuven C
Kevoc Keerbergen A (links) pakte uit tegen de jonge Lizards Lubbeek-Leuven C

Op voorhand stonden de Lizards C achtste in tweede volleyprovinciale b, ofte promo twee b toch wel moeilijker in de mond, en stond Kevoc zesde. Een spannende partij leek eraan te komen, jammer genoeg voor de jonge Lizards benaderde dat de waarheid niet. Kevoc liet hen niet in hun spel komen.

De Lizards C aan de opslag
De Lizards C aan de opslag

Het eerste matchpunt werd gescoord door thuisspeler Vendredy, hij benutte een aflegger van speler in vorm Bouvin goed en smashte raak. Het evolueerde van een 6-4 naar een 7-5, de Lizards lieten mooie flitsen zien met gekruiste aanvallen via onder meer Van Deventer. Via aanvallen van andermaal Vendredy en Van Rompuy die stilaan op toerental kwam, werd de kloof groter, 16-9. Het werd 16-11 nadat een smash van Van Der Auwera werd geblocked door Limbos. Dichter kwamen de bezoekers die set niet meer. Door fouten bij Lubbeek-Leuven liep Kevoc uit, het werd al snel 25-13.

Kevoc viert een punt, alles lukte in set twee
Kevoc viert een punt, alles lukte in set twee

In set twee begon Kevoc aanzienlijk beter. Het werd snel 10-5 en in een mum van tijd, mede door een prima opslagreeks van Vanderschueren. Hij scoorde tussendoor ook een ace. Bij Kevoc lukte alles, Van Rompuy scoorde een mooie wegdraaiende aanval die capriolerend binnen de lijnen viel voor een 23-8. Bouvin bracht het op 24-8 via een geslaagde tip-over. De tweede setbal werd wel benut en zo stond het 25-9 en 2-0 in sets voor het thuisteam.

De Lizards C in bespreking
De Lizards C in bespreking

In set drie leek het op van hetzelfde laken een broek met 5-2 en 8-2 voor Keerbergen. De Lizards zochten zuurstof in hun spel, maar zagen Kevoc tot 11-3 en 16-7 uitlopen, op receptioneel vlak bleef het voor de jonge garde een moeilijk verhaal. Bij 17-12 putten de gasten moed uit een mooie aanval afgewerkt door Aernouts, het was uitstel van exevutie. Het werd 24-15. Een stevig offensief van Van Rompaey nam voor de Lizards de eerste matchbal weg, 24-16. Daaropvolgend belandde een smash van Kevocspeler Van Den Wyngaert via het Lizardsblock buiten, 3-0 en boekten toe. Daarna gingen de Kevocheren supporteren voor hun vrouwelijke collega’s tegen BVS Aarschot.

Sets: 25-13, 25-9, 25-16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *