logo Casalina

Goed competitiebegin voor Wolvertem Sporting

Goed competitiebegin voor Wolvertem Sporting
Kapitein Lize Seghers (nummer zestien, rechts) aan het net bij de opslag

Waar de geel-blauwgetinte speelsters vorig jaar een provinciale bekermatch verloren in Wijgmaal, konden ze onlangs weerwraak nemen. In de opener in promo 1, het vroegere eerste provinciale, haalden Wolvertem Sporting het met 1-3 op Berg-Op Wijgmaal en gingen de drie punten mee naar Meise.

Kapitein Lize Seghers speelde zowel in aanvallend als verdedigend opzicht een prima match.

“Onze eerste wedstrijd in promo 1, ze had niet beter kunnen verlopen. Door de voorafgaande bekerwedstrijd vorig seizoen, wisten we hoe sterk BOW was en wisten we ook waaraan we ons konden verwachten. Dankzij een goede voorbereiding waren we alle elf speelsters klaar om het seizoen te starten en dat hebben we ook laten blijken. We startten met een knallende reservewedstrijd, die we met 1-2 wonnen, gevolgd door een heel leuke hoofdwedstrijd. Onze libero Maura Van Nieuwenhoven bezeerde zich in de reservewedstrijd, maar verbeet de pijn om de volledige wedstrijd tot een goed einde te brengen”, herinnert kapitein Seghers met de mokerslag zich.

Seghers heeft een flinke smash in de linkerarm
Seghers heeft een flinke smash in de linkerarm
De optimale communicatie bij de geel-blauwe getinte meisjes gaf de doorslag.

“Onze receptie rendeerde degelijk, mede dankzij goede communicatie tussen de speelsters. Dit resulteerde op Wijgmaal meermaals in een goede opbouw, waardoor het vertrouwen van onze aanvalsters kon groeien in de loop van de wedstrijd. We hebben een hele wedstrijd plezier en wilskracht uitgestraald en dat is wat voor ons zal tellen dit seizoen. Dat we deze uitmatch konden bezegelen met drie punten, dat was natuurlijk de kers op de taart. De volgende wedstrijd, thuis tegen het voor ons grotendeels onbekende Kevo Keerbergen, staat al voor de deur en we zijn klaar om dit niveau verder te zetten”, besluit een hele fiere kapitein.

De Wolvertemsen ontvangen zondagavond vanaf 18.30 uur Kevoc Keerbergen in hun Sportschuur in Wolvertem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *