logo Casalina

Feniks Haacht is rond met zijn versterkingen, het geraamte staat er

Feniks Haacht is rond met zijn versterkingen, het geraamte staat er
Coach Kris Vanrusselt heeft het transferwerk al achter de rug

De ploeg van Feniks Haacht bevindt zich nu al in zijn bijna definitieve vorm voor het seizoen 2021-2022. Dat is relatief vroeg daar de competitie normaal gezien pas in de herfst begint. De wit-roden trokken onder leiding van trainer Kris Vanrusselt vijf jonge spelers met potentieel aan. Feniks heeft voorlopig zo een kern van twaalf spelers, dertien indien Jan Loosen bij de club blijft, voor de competitie in tweede divisie.

De tijd die door corona vrij kwam ligt ongetwijfeld aan de basis van de vroege transferbedrijvigheid van vele clubs. Trainer Kris Vanrusselt heeft in deze rare overgangsperiode met Jeroen Franssen onder het motto “verjonging, verbreding, spelers en een club met perspectief” vijf overgangen beklonken.

“We hebben een drukke periode achter de rug. Ik heb met Jeroen Franssen een lijstje opgemaakt op elke positie. Het was een aangename wisselwerking in het contacteren van spelers. Bij onze aanwinsten hadden we vorig seizoen al contact met middenman Debaus, maar dat ging toen niet door, nu gelukkig wel. We hadden voorbije jaar maar twee middenmannen, daar moest er ééntje bij. Indien Loosen niet bij ons blijft hebben we nog een vierde speler op de receptie-hoek nodig. Nu staat het geraamte van onze ploeg er al. Onze ambitie voor volgend seizoen ligt tussen plaats drie à zeven. Welke positie exact is niet belangrijk, we willen vele jonge spelers verder begeleiden in hun ontwikkeling, ze speelkansen geven zodat ze ervaring opdoen”, vertelt Vanrusselt. “We zijn momenteel zeker nog niet aan trainen toe, hopelijk kunnen we rustig trainen naar de competitiestart toe. Hopelijk wagen velen zich aan beachvolley zodat het balcontact verbeterd en dat de basis voor de indoorcompetitie er is.”

De vijf aanwinsten zijn jong maar hebben ondanks dat gegeven toch al flink wat ervaring.

Middenspelers Michiel Debaus (22) uit Hombeek kreeg zijn jeugdopleiding in Puurs en maakte deel uit van de nationale selectie van de U20 die EK-brons in Bosnië behaalde. Hij speelde in clubverband bij BDO Haasrode-Leuven A en M Siks Blaasveld.

Receptie-hoek Thomas Bisaerts (24) uit Keerbergen doorliep de volleybalschool en alle nationale jeugdselecties (°1995-1996). Hij won eveneens brons op het EK. Thomas heeft er vier jaar als libero in Liga A opzitten. Drie jaar daarvan werkte hij in Gent af en ééntje bij Zoersel. Daarna verkaste hij naar Lendelede.

Setter Tijl Van Looveren (18) zwaait deze zomer af van de volleybalschool. Hij is een erg beloftevolle setter is, dat bewees hij in internationale Wevza-tornooien waar hij ook teamaanvoerder was. Hij was er ook als setter bij toen de laatste U20-lichting in september vorig jaar brons wist te veroveren.

Opposite Kobe Dumez (18) uit Genk en komt over van het jongerenteam van Greenyard Maaseik. Kobe wil zijn volleybalambities onderstrepen door de opposite-handschoen bij Feniks Haacht samen met Josse Bautmans op te nemen.

Frederik Vanstraelen en Ali Muqat verlaten Feniks, de vereniging helpt Muqat in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging binnen of buiten de club. Over een eventueel verlengd verblijf van Jan Loosen bestaat voorlopig nog geen zekerheid.

Peter Bierinckx werd als coach en ondersteunende kracht aangetrokken.

“Hij zit in de laatste rechte lijn op zijn diploma trainer A te halen, maar boekte ondertussen al mooie trainerssuccessen in onder meer Zoersel en Hemiksem. Peter is een erg gedreven ‘what you see, is what you get’ coach die Vanrusselt en het team de nodige ondersteuning zal geven om tegelijkertijd sterk op het team maar ook op individuele vooruitgang in te zetten”, klonk het bij Feniks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *