logo Casalina

Feniks Haacht D verovert de leiding na winst op Kevoc Keerbergen

Feniks Haacht D verovert de leiding na winst op Kevoc Keerbergen
Feniks Haacht D met fiere coach Pascal Cuppens

In heren promo 3B, of in het Nederlands derde provinciale, speelden Kevoc Keerbergen A en Feniks Haacht D een duel op het scherpste van de snee om de leiding. Voor deze derby hadden beide teams amper drie sets verloren op vijf wedstrijden, het beloofde een spannend duel te worden.

Deze mooie affiche eindigde uiteindelijk in een 0-3 voor Feniks D. Nieuwbakken coach Pascal Cuppens reageert.

“We hebben hier Kevoc Keerbergen opzij gezet. Hun ervaring kon niet op tegen ons jonge geweld. Brent Thielemans strooide in de eerste set met sublieme passen. We dreigden steeds uit vier zones, namelijk de hoek, oppositie, het midden en de pipe. 18-25 was de uitkomst van onze dreiging in de eerste helft”, wist Cuppens.

In de tweede set ging het minder vlot voor de bezoekers, Kevoc kwam 14-12 voor.

“Eén van mijn basisspelers raakte geblesseerd, middenman Stijn Castelyns viel in en deed dat met branie. Een geweldig block-shot deed de match kantelen en dan volgde een sprint naar 20-25. MVP Wouter Thielemans was foutloos in zowel receptie, service én hoek. In de derde meestal de valkuilset, was hij de rots in de branding. Ewoud Van Bruyssel verbrak het record van de block-out shots. Bjorn Hassaert, The Rocket, liet zien dat een bal ook met gevoel kan gescoord worden. In de derde set ging het heel goed en zongen we naar de zege.”

Sets: 18-25, 20-25, 13-25

Geef een reactie