logo Casalina

Ervaren NVV Tienen wint van jeugdige Feniks Haacht B

Ervaren NVV Tienen wint van jeugdige Feniks Haacht B
Feniks Haacht B en NVV Tienen A maakten er een spannende strijd van

In promo 2 B mochten VC Feniks Haacht B en NVV Tienen A de spreekwoordelijke degens kruisen in Den Dijk in Wespelaar. Het leek een strijd van de generaties wat veruitwendigd werd door het gegeven dat thuisspeelster Laura (18) tegen Tiense bezoekster en ex-juffrouw Iene (41) speelde. Voorlopig had de leerkracht het laatste woord.

Behalve de eerste set verliep het merendeel van de sets spannend. Bij de jonge en vinnige thuisploeg zag je veel potentieel, zij zullen prima evolueren. Op vlak van receptie zat het meestal snor, Louise verrichtte in de slotfase veel reddingen op aanvallen van NVV Tienen. Op het communicatieve en offensieve aspect waren de blauwhemden de primus.

Het huidige Feniks B speelt al samen sinds de balgewenning, dit jaar kwamen er wel nog vier nieuwe speelsters aansluiten

“We hadden op voorhand geen verwachtingen in deze competitie. Ons geheel bestaat uit twee teams die samenvloeiden. De samenhang zit goed, onze verdediging staat er. Tienen heeft het ons moeilijk gemaakt. We houden vaak een net niet-gevoel over aan onze matchen, dat is ook het geval tegen Tienen.  Beter in het klassement kan steeds”, reageerden de Haachtsen die in de middenmoot staan. Ze worden gecoached door Emile die in het verleden onder andere nog coach was bij de jeugd van de Nederlandse nationale ploeg, Jong Oranje.

NVV Tienen A speelt al ongeveer vijf seizoenen samen en de onderlinge vriendschap spat ervan af, net zoals de deugnieterij bij momenten

“Het was niet makkelijk tegen Haacht B. De cijfers komen niet overéén met de realiteit van de voorbije match en ook in de rangschikking verdienen ze een betere positie. Ze zijn goed gegroeid en dat zal nog verder positief evolueren, het komt nog goed met hen. Wij spelen als team even samen, er vielen drie nieuwkomers te noteren, die integreerden zich goed. We staan momenteel derde in het klassement en dat is perfect voor ons. We amuseren ons enorm”, wist kapitein Sabien.

Deze match betekende ook een leuk weerzien voor setter Laura en haar voormalige juf en opposite Iene. De ene volgde en de andere geeft les aan Atheneum De Ring aan de Tiensevest in Leuven.

Juf Ine en ex-leerlinge Laura in beeld
Juf Iene en ex-leerlinge Laura in beeld

Sets: 15-25, 25-21, 23-25, 23-25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *