logo Casalina

Derde Feniks Haacht C houdt de zege thuis tegen Zavath Zaventem

Derde Feniks Haacht C houdt de zege thuis tegen Zavath Zaventem
Feniks Haacht C hield de punten thuis tegen Zavath Zaventem in promo 3

Voor dit duel stond Feniks C derde in de stand in derde promo a, ofte derde provinciale, Zaventem volgde op twee éénheden als vierde. De foutenlast bepaalde meestal het scoreverloop. In set één liep Feniks snel uit, in de daaropvolgende set stond Zavath tot ongeveer halfweg voor. In de slotset ging het lang gelijk op, de service maakte het verschil uit. Zaventem had best wel recht op meer dan die droge 3-0.

Bij de bezoekers waren de vaste middeman en passeur er niet bij, waardoor ze zonder libero moesten aantreden.

In de openingsset stonden de roodhemden al snel 8-2 voor, de foutenlast bij de bezoekers lag aan de grondslag van dit gegeven. Nys scoorde onder andere de 3-1 met een smash langs de lijn links. De 8-4 voor de bezoekers kwam er na een smash Beckers die na een Haachts block nog binnenviel. Receptioneel maakte het thuisteam het verschil onder andere via Van Peer en Maertens. De 10-4 kwam er na een goede uithaal van Panozzo. Bij de bezoeksters plaatste Paesen een mooie opslagserie en scoorde ze nog met een smash waardoor het opeens 10-8 stond. Panozzo vergrootte met een plaatsbal de kloof, 11-8. Halfweg de openingsset kwamen nog verschillende Zavathfans duidelijk hoorbaar met een trommel aan in sporthal Den Dijk. Ondertussen liep Feniks C uit van 17-12 naar 22-14, ondanks enkele plaatsballen van Paesen. Finaal werd het 25-16, de toon leek gezet.

Feniks C aan de opslag, Zavath aan de receptie
Feniks C aan de opslag, Zavath aan de receptie

Niets was minder waar, de Zaventemsen begonnen met een 0-3. Het werd dan 3-3, 5-5 en 7-9. Zavath pakte een punt na een aanval van Maertens die werd afgeblocked door het duo Beckers-Sadones. De 8-10 viel er dan weer na een geslaagd block van Maertens die Beckers van een punt hield. Bij de bezoekers reddden Ayaz en Petruz soms op receptioneel vlak de meubelen. De 10-11 kwam er via een nipte ace van Vanwoensel. Het bleef spannend tot 12-12. Een zo goed als foutloze opslag en punten langs de zijlijn van onder meer Nys en een tipbal van Verbinnen brachten de score naar 20-13. De receptie liet het bij de witten ook wat afweten. Feniks kon vieren bij 25-14.

In de derde en uiteindelijk derde set ging het gelijk op vanaf 6-6 tot 10-10. Dan plaatste Feniks C een tussenversnelling naar 15-10, Van Duppen smashte de bal naar punt 15. De roden kregen nog meer moed en laveerden naar 20-11 onder andere door punten van Vanwoensel en Verbinnen. Zaventem liet niet begaan ook onder andere door een goede opslagreeks van Sadones en kwamen terug tot 22-17. Na een lange rally en ondanks een redding met de voet van Zaventemse Ferreira Da Silva werd het 24-18 na een smash van Vanwoensel. De eerste matchbal was na een foutje bij Zavath de goede. Zij blijven zo vierde en Feniks C stijgt naar plaats twee op zes punten van HZ 93 Hofstade-Zemst A.

Sets: 25-16, 25-14, 25-18

Één gedachte over “Derde Feniks Haacht C houdt de zege thuis tegen Zavath Zaventem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *