logo Casalina

De meisjes van Kevoc Keerbergen zoeken nog automatismen

De meisjes van Kevoc Keerbergen zoeken nog automatismen
De eerste vrouwenploeg van Kevoc Keerbergen Foto: Kevoc Keerbergen

De meisjes van eersteprovincialer Kevoc Keerbergen zitten momenteel uiteraard op apegapen gezien de competitiestop in alle sporten als gevolg van de covid 19-pandemie. Zo ook middenspeelster Hanne Blockmans (28). De blauwen begonnen de competitie met een relatief nieuw team en moeten voorlopig tevreden zijn met een zevende plaats en één puntje jn promo 1. Dat puntje haalden ze op Volley Schepdaal na een 3-2.

Blockmans begon op haar elfde bij Kevoc, waar ze ondertussen al haar hele sportieve leven actief is. Sinds twee jaar staat ze in de A-ploeg. Vorig jaar eindigden de meisjes als vijfde in hun reeks.

“We kwamen dit jaar met een relatief nieuwe ploeg voor de dag in de competitie. Dit had als gevolg dat we elkaar nog wat moesten zoeken op het veld, de voorbereiding die door corona werd gekleurd vergemakkelijkte die taak niet. We misten ook wat automatismen bij de speelsters onderling hierdoor. Na enkele uitmatchen kwamen er net verschillende thuiswedstrijden aan, wat uiteraard in ons voordeel was, maar die werden jammer genoeg afgelast. We hopen nu alleszins om ons in de reeks te kunnen blijven handhaven in de middenmoot, net zoals dat vorig jaar het geval was”, wist Blockmans die Automotive in het Brusselse werkt, momenteel verricht ze uiteraard telewerk.

Wanneer Kevoc opnieuw in competitie kan treden is een groot vraagteken.

“We stopten begin oktober met de competitie uit veiligheidsoverwegingen, gezien de coronacijfers de verkeerde kant opgingen. We voelden deze tweede golf toen al aankomen. Momenteel kan ik me bezig houden met wandelen en lopen. De cijfers evolueren nu stilaan wat positiever. We kijken wel dubbel naar dit gegeven. Uiteraard zou het enorm fijn zijn om terug onze sport te kunnen beoefenen en matchen te spelen, we missen de volleybalsport. Langs de andere kant vragen we ons af hoe de cijfers tegen het tweede weekend van januari, wanneer de competitie van start zou mogen gaan, geëvolueerd zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *