logo Casalina

Corona roept competitiestart Feniks Haacht een halt toe

Corona roept competitiestart Feniks Haacht een halt toe
Feniks Haacht organiseert de vijftigste editie van de mosseldagen tot vreugde van zijn publiek

Volleybalclub Feniks Haacht ging normaal gezien de competitie zaterdagavond aanvatten tegen het sterke Axis Guibertin. Het duel in nationale één, de tweede hoogste klasse, werd uitgesteld omdat het merendeel van de thuisploeg met het coronavirus zit opgescheept.

Feniksvoorzitter Jos Verbinnen zit enigszins verveeld met de zaak, maar beseft dat het niet anders kan.

“De meeste van onze spelers hebben prijs. Na de eerste symptomen die twee weken gelezen zichtbaar werden, hebben we onmiddellijk ingegrepen. Vermoedelijk liepen ze het op bij het spelen van een binnenlands toernooi. Het begint ondertussen de goede richting uit te gaan met hun gezondheid. We hebben uitgesteld gevraagd en dit ook gekregen van de nationale volleybalbond. We werkten ook goed samen met de gemeente Haacht om afspraken te maken omtrent deze situatie. We zijn ondertussen naar een nieuwe datum aan het zoeken om dit duel te laten plaats vinden. Dit duel uitstellen was de goede beslissing”, verklaart Verbinnen.

De gezondheid staat primair, maar de competitie op een ietwat normale manier beleven zou leuk zijn.

“Dit is jammer genoeg geen alleenstaand geval, je leest erover in de meeste sporten. We moeten daarom voorzichtigheid aan de dag leggen. Sport is belangrijk, maar de gezondheid is nog belangrijker. We willen de competitie op een ordentelijke manier spelen, maar niet ten koste van alles.”

Om geld in het laatje te brengen organiseert Feniks Haacht trouwens binnenkort een wafel- en een wijnverkoop. Wie nu al grote honger of dorst heeft, kan terecht op https://www.megafan.be/winkel/fenikshaacht/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *