logo Casalina

Broers Vandecaveye slepen winst op BK beachvolley Haacht in de wacht

Broers Vandecaveye slepen winst op BK beachvolley Haacht in de wacht
De broers Vandecaveye (met geel papier) wonnen het Beachvolleytoernooi in Haacht, ze klopten Koekelkoren-Van Walle

De broers Gilles en Louis Vandecaveye wonnen in drie sets de finale van de zesde manche van het Belgisch kampioenschap beachvolley in Haacht. Na een spannende partij moest het verliezende duo Koekelkoren-Van Walle nipt hun meerdere in hen erkennen. Peter van het toernooi Dennis Deroey moest met zijn duopartner Martijn Colson in de halve finales het onderspit delven tegen Koekelkoren-Van Walle.

De openingsset van de finale ging gelijk op tot 5-5, daarna realiseerden de Vandecaveyes een kloofje dat steeds vier of vijf punten bedroeg, genoeg voor de 16-21 setwinst. In set twee bleef het gelijk tot 9-9 en ontspon hetzelfde scenario zich maar in het voordeel van Koekelkoren-Van Walle. De eerste setbal via een smash van Koekelkoren was meteen de goede om de 1-1 in setstanden op het scorebord te brengen.

De decisieve slotset bleef spannend want het voordeel voor de Vandecaveyes bedroeg nooit meer dan twee punten, gaandeweg maakten ze het verschil op hun service. Op 11-14 stond het matchpunt voor de broers en smashte Van Walle op de handen van Louis, de bal botste binnen en de winst was een gegeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *