logo Casalina

Brabo Antwerpen overklast strijdvaardig Feniks Haacht

Brabo Antwerpen overklast strijdvaardig Feniks Haacht
Antwerpenaar Oprins (aan de bal) maakte het Feniks moeilijk

In nationale één, ofte de tweede nationale volleyafdeling, poogde Feniks Haacht wel steeds om zijn voet naast die van leider Interfreight Brabo Antwerp te zetten. Ze begonnen steeds goed aan de set maar betaalden leergeld tegen de geoliede machine die Brabo soms was, in set drie zag het er goed uit met een 9-4, finaal moesten ze met 0-3 het hoofd buigen.

Voor de partij stond thuisteam Haacht gedeeld laatste met Vilvoorde en Herve Mortroux Thimister, door dit verlies veranderde daar niets aan daar de twee andere teams ook puntenloos verloren.

In de openingsset kwam Feniks 5-2 voor, Seppe Bautmans scoorde de 3-2 met een ace, zeker niet de laatste voor de Haachtenaren deze set. Bezoeker De Beul kwam snel meer in het stuk voor, zowel met zijn block als met zijn aanvallende voorhamer en die richtte schade aan. Opeens stond het 13-16. Spelverdeler Van Dyck maakte een foutje en de Antwerpenaars diepten de kloof uit. De tweede setbal was de goede.

Feniks mocht vaak vieren maar onvoldoende voor puntenwinst
Feniks mocht vaak vieren maar onvoldoende voor puntenwinst

In set twee kwamen de Haachtenaren andermaal voor en bleef het lang gelijkopgaand. Brabo liep 4-6 uit via een block van Van Heyste en De Beul. Eigen jeugdproduct Van Looveren smashte nog raak en plaatste nog een achterwaartse plaatsbal om tot 11-12 te komen. Feniks leek het momentum te hebben, maar de bezoekers konden een kloof van twee à drie punten behouden. Ze speelden het op ervaring uit, de vier opslagen van Feniks in het net hielpen hen hierbij ook al vooruit. De eerste setbal was al bingo.

Brabo (l) stond goed georganiseerd te spelen
Brabo (l) stond goed georganiseerd te spelen

Haacht begon stevig in set drie met een 3-0, 4-1 en 7-4, een ace die Bisaerts raak sloeg. Een 8-4 werd na tactische wissels van Brabo omgebogen naar een 9-8 en bij 14-15 kwamen ze voor het eerst op voorsprong in de set. Het was een weggever van het thuisteam waarop Van Heyste kon smashen, bezoeker en hoofdaanvaller Robin Oprins pikte ook regelmatig zijn puntjes mee en kan samen met Van Heyste en De Beul als uitblinker bekeken worden. Oprins trok zijn team ook over de meet naar de drie punten toe. Fenikser Josse Bautmans smashte de bal buiten en de buiten was binnen voor de Antwerpenaars die een meer dan degelijke match speelde. Mits wat minder foutenlast had Feniks het hen moeilijker kunnen maken, maar winnen was zeer moeilijk geweest.

Sets: 15-54, 21-25, 19-25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *