logo Casalina

Bevo Geetbets start gemotiveerd in nationale twee na lange voorbereiding

Bevo Geetbets start gemotiveerd in nationale twee na lange voorbereiding

Zoals het er nu naar uitziet, zal de volleybalcompetitie pas ten vroegste in oktober aanvatten. De paarsgetinte enhousiastelingen van Bevo Geetbets promoveerden naar nationale twee, de derde hoogste afdeling. Ze mikken in eerste instantie op het behoud, maar hadden niet verwacht dat hun voorbereiding door deze tweede coronagolf zo lang zou uitvallen.

Libero Nick Willems is een opvallend figuur tussen de paarsen. Hij is een kop kleiner dan de meesten en krijgt veelal een plunje met tropische kleuren toebedeeld. Hij valt hij buiten zijn regelmaat en prima spel op met zijn uitbundige vieringen.

“Wij begonnen veel later in vergelijking met andere jaren te trainen. We gingen ook al enkele keren beachvolleybal spelen, dat vond plaats na de versoepeling van de coronamaatregelen in mei. Door het uitstellen van de competitiestart was de beslissing genomen om de trainingen ook even uit te stellen. Zelf heb ik door deze coronacrisis al enorm veel gelopen, dat was niet overbodig om mentaal mijn beestje te kunnen temmen. Ik mis het wel, ik voel een grote drang naar de zaal. Mijn vriendin is al even terug in de zaal actief met haar Stalvoc Beverlo in nationale drie, dat zag ik toen even met lede ogen aan”, aldus Willems.

Een nieuwe reeks brengt nieuwe doelstellingen.

“In tegenstelling tot de voorbije twee seizoenen zullen we nu moeten werken om erin te blijven. Nu ja, dat heeft ook zijn voordelen, want we zullen elke match bijna kunnen starten met een gevoel van niks moet en alles mag. Dat maakt ons op zich gevaarlijk, zeker thuis met onze trouwe fans. ik had zelf wel eens nood aan andere teams om tegen te spelen, persoonlijk vind ik het wel leuk om andere verplaatsingen te maken. Ik denk ook dat de samensmelting van de reeksen op nationaal vlak door de competitiehervorming beter is qua reglementen. In het verleden hoorde je ook vaak verhalen van “in het franstalige landsgedeelte is het zo…”, nu is het overal hetzelfde. De hervorming van onze sport helpt ook het aanzien vooruit. Als je vroeger moest uitleggen in welke reeks je speelde, zoals bij de mannen bijvoorbeeld het hoogste Liga A, dan Liga B, dan eerste nationale en dan de divisies. Nu is er daarin ook eenduidigheid aanwezig.”